EĞİTİM İŞİZMİR 2 NO'LU ŞUBE BAŞKANI CANGI: DEPREMDE OKULLAR YIKILDI, ÜÇLÜ EĞİTİM BAŞLADI

Eğitim İşİzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Cangı, 6 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitim öncesi kentteki okullarda büyük sıkıntılar olduğunu öne sürdü. İzmir'de deprem sonrası 80...

Haber: ABDULLAH ÇELEBİ-Kamera: KERİM UĞUR

Eğitim İşİzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Cangı, 6 Eylül'de başlayacak yüz yüze eğitim öncesi kentteki okullarda büyük sıkıntılar olduğunu öne sürdü. İzmir'de deprem sonrası 80 okulun yıkıldığını, çok sayıda öğrencinin başka eğitim kurumlarına kaydırıldığını aktaran Cangı, "Normal eğitime geçmeyi bırakın, ikili eğitim veren okul sayısı iki katına çıktı. Hatta bazı yerlerde üçlü eğitim başladı" dedi.

Pandemi nedeniyle uzun süre ara verilen yüz yüze eğitimin 6 Eylül'de başlayacağı açıklanırken 118 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim depremini yaşayan İzmir'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Kentteki okulların birçoğunun yeni eğitim yılına hazır olmadığını vurgulayan Eğitim- İşİzmir 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Cangı, depremde hasar görev ve depreme dayanıksız toplam 80 okulun yıkıldığını anımsattı.

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Cangı, İzmir'in okul konusunda en şanssız illerden biri olduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan üvey evlat muamelesi gördüğünü savundu.

ÜÇLÜ EĞİTİM DÖNEMİ

Ahmet Cangışunları söyledi:

"İzmir'de deprem öncesi dayanıklı olmayan ve deprem nedeniyle hasar gören yaklaşık 80 okul yıkıldı. Burada okuyan çocuklarımız başka okullara aktarıldı. Geçen yıl uzaktan eğitimde büyük bir sorun yaşanmadı. Bu sene yüz yüze eğitim kararı sonrası diğer okullarda eğitim görecekler. Bakanlığımızın "2019'da tüm okulları normal eğitime başlatacağız" diye bir projesi vardı. Normal eğitime geçmeyi bırakın, ikili eğitim veren okul sayısı iki katına çıktı. Hatta bazı yerlerde üçlü eğitim başladı."

"İMAM HATİPLERİN YÜZDE 75'İ BOŞ"

Normal okullarda aşırı bir yoğunluk yaşanırken imam hatiplerin neredeyse boş olduğuna dikkat çeken Cangı, "İmam hatip okullarına baktığımızda, yüzde 25-30 kapasite ile çalışıyorlar. Bu okulların yüzde 75'i boş iken buralara öğrenci aktarılmıyor" dedi.

"EĞİTİMLE İLGİLİ BİR DERTLERİ YOK"

Cangı, hükümetin eğitim politikasını eleştirirken şöyle konuştu:

"Kalabalık okullarda eğitim çok daha zor hale geliyor. Bakanlığın eğitim ve öğretimle ilgili bir derdi yok. Sorgulayan bir birey yetişmesinden ziyade daha çok biat eden, sisteme katkı sağlayan insanların yetişmesini istiyorlar. Çünkü buradan besleniyorlar. Biz Eğitim İş olarak, laik eğitimden yana tavrımızı hep sürdürüyoruz. Eğitim İş, her zaman Cumhuriyet değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini ilke edinmiştir. Öyle olmaya da devam edecek."

"VELİLER BAĞIŞ YAPMAYA MECBUR KALIYOR"

Ahmet Cangı, okullarda hiçbir şekilde pandemi önlemi alınmadığını da ileri sürdü. Cangı, şunları söyledi:

"Okullarımızın pandemi öncesinden hiçbir farkı yok. Sadece pandemi ile ilgili birkaç uyarı levhası var. Temizlik ve hijyen anlamında hiçbir gelişme yok. Daha önce İŞKUR'dan alınan hizmetli, güvenlik görevlisi gibi yardımcı personeller bile bu yıl görevlendirilmedi. Bakanlığın belirlediği pandemi kurallarından hiçbirini okullarımızda uygulayamayacağız. Bu da sağlıklı bir eğitimin önüne geçecek. Milli Eğitim Bakanlığı ayrımcılık yapıyor. Okullarımıza ödenek gelmiyor. İdareciler okulu bir şekilde çevirebilmek adına velilerden zorla bağış alıyor. "Öğrencini buraya kaydettirebilmek için şu kadar para vereceksin" diyorlar. Veli de mecbur kalıyor."

"İMAM HATİPLER İÇİN KAYNAKLAR SONUNA KADAR KULLANILIYOR"

Normal okullarda böylesine zor şartlar altında eğitim verilirken imam hatiplere ise devletin tüm imkanlarının sunulduğunu dile getiren Cangı, "İmam hatiplerde devletin kaynakları sonuna kadar kullanılıyor. Ancak ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına devletimiz kaynak aktarmıyor. Kırtasiye ve temizlik giderleri ile dersliklerin hazırlanması noktasında ihtiyaçlarımız var. Din Öğrenimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda böyle bir sorun yok. Diğer okullarımızda öğrenciler lavaboda temizlik malzemesi ve temizlik personeli bulamazken kırtasiye malzemelerini ceplerinden karşılarken Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı okullarda her şey ellerinin altında. Bu da Milli Eğitim Bakanlığı içindeki eşitsizliğin sonucudur. Tüm kurumlarımıza eşit bütçe ayrılmasını istiyoruz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri

TRENDYOL SÜPER LİG’DE 14. HAFTA HEYECANI
LİVERPOOL, REAL MADRİD’İ 2-0’LA GEÇTİ
BRONCKHORST: "GALİP GELMEK İÇİN BURADAYIZ"
UEFA KONFERANS LİGİ: BAŞAKŞEHİR: 1 - PETROCUB: 1 (MAÇ SONUCU)
UEFA KONFERANS LİGİ: BAŞAKŞEHİR: 1 - PETROCUB: 0 (İLK YARI)