ERDOĞAN, MASKE FABRİKASI AÇTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Salgının en yoğun yaşadığı dünyada, çarkların durma noktasına geldiği dönemde Türk ekonomisi kontak kapatmadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Salgının en yoğun yaşadığı dünyada, çarkların durma noktasına geldiği dönemde Türk ekonomisi kontak kapatmadı” dedi. Destek, hibe ve yardımların 661 milyar lirayı bulduğunu belirten Erdoğan, “Bu rakamla Türkiye, salgın sürecinde vatandaşlarına, iş dünyasına en fazla destek sağlayan ülkeler arasında yer alıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'ta, Kocayusuf Maske Fabrikası'nın açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, Zonguldak programlarına atıf yaparak; “Emeğin başkenti Zonguldak'ta açılışlarla, eserlerle, müjdelerle müstesna bir gün geçiriyoruz” dedi. Erdoğan, fabrikası açılan MFA şirketinin Türkiye’nin en hızlı büyüyen 30. Şirketi olduğunu, 2020 yılında yüzde 60’ı ihracat olmak üzere, 250 milyon liranın üzerinde bir ciroya ulaştığını söyledi. Erdoğan, fabrikanın; yıllık 45 milyon maske, 240 bin tam ve yarım yüz gaz maskesi üreteceğini açıkladı.

Erdoğan özetle şunları söyledi:

YAYILMACI İHRACAT ANLAYIŞI: Türk sanayicisi ve ekonomimizin tökezlemesini umanlara inat; çalışmaya, üretmeye insanımız için istihdam oluşturmaya devam ediyoruz. Ben bunu biraz daha değiştiriyorum. Önce yatırım diyorum, istihdam, üretim ve son olarak da ihracat diyorum. Yetmez, bunu yayılmacı ihracat anlayışıyla geliştireceğiz.

TÜRK EKONOMİSİNE GÜVENEN HERKESE SAHİP ÇIKIYORUZ: Her sektör için özenle çalışılmış teşvik, destek programlarımızla yatırımcılarımızın yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Yerli, yabancı ayrımına gitmeden, kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden Türk ekonomisine güvenen herkese biz de sahip çıkıyoruz. Ürüten, ihraç eden; insanımıza iş ve aş imkanı sunan, ekonomimize güç katan her müteşebbisin başımızın üstünde yeri vardır. 

84 MİLYONUN DERDİNE DERMAN OLMAYI GÖREV BİLİYORUZ: Koronavirüs salgını tüm dünya ile birlikte ülkemizi de maalesef olumsuz etkiliyor. Özellikle turizm, yeme-içime, hizmetler sektöründe kısıtlamalardan kaynaklı, insanlarımız zorluklar, maddi manevi kayıplar yaşıyor. Nerede yaşarsa yaşasın 84 milyonun derdine derman olmayı kendimize görev biliyoruz. 

TÜRKİYE EN FAZLA DESTEK SAĞLAYAN ÜLKELER ARASINDA: Şimdiye kadar salgının ekonomik etkilerini en aza indirmek amacıyla yaptığımız; destek, hibe, yardımların büyüklüğü 661 milyar lirayı buldu. ‘Hani hükümet nerede’ diyorlar ya, 661 milyar lira destek verdik. Kime verdik desteği? Tüm yatırımcılarımıza, esnafımıza… Bu rakamla Türkiye, salgın sürecinde vatandaşlarına, iş dünyasına en fazla destek sağlayan ülkeler arasında yer alıyor.

100 AVRO, 150 AVRO PARALARLA MASKE VERİYORLAR: Dünyanın en gelişmişülkelerinin dahi maske savaşına tutuştuğu, solunum cihazı kıtlığının çekildiği, yaşlı bakım evlerinin adeta morga dönüştüğü dönemde biz, birinci sınıf sağlık hizmetini insanımıza ücretsiz sunduk. Bugün ‘benim’ diyen ülkeler; 100 Avro, 150 Avro paralarla maske veriyor. Biz ise ücretsiz veriyoruz. Muhalefet bunlardan bihaber değil, biliyorlar ama işlerine gelmiyor.

MASKE ÜRETİCİSİ SAYISI 14’TEN 424’E ÇIKTI: Uluslararası piyasalardan temini zora giren maske, eldiven, solunum cihazı gibi ürünlerin yerli ve milli imkanlarla üretimine dönük projeleri hızlandırdık. Salgının başladığı zaman Türkiye’de 14 maske üreticisi varken, bugün bu sayı 424’e yükseldi. Tıbbi ve cerrahi maske ihracatımız 100 kat artış göstererek 212.5 milyon dolara çıktı. 

TÜRK EKONOMİSİ KONTAK KAPATMADI: Salgının en yoğun yaşadığı dünyada, çarkların durma noktasına geldiği dönemde Türk ekonomisi kontak kapatmadı. Esnek çalışma modellerinin karşılığını ihracat ve büyüme rakamlarında kat be kat aldık.

KURAKLIK HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR: Sanayicimize tüm destekleri verirken; esnafı, çiftçiyi, sanatçımızı ihmal etmedik. Salgının çektiği sıkıntılar yanından dünyanın çok yerinde maalesef kuraklık yaşanıyor. Kuraklığın etkilerini azaltmak üzere basınçlı sulama sistemi kuran çiftçilere 150 milyon lira ilave desteği zaten başlattık. İl ve ilçe hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri borçlarını erteliyoruz. Kuru tarımın yapıldığı bölgelerde; buğday, yulaf, çavdar, mercimek üreticilerimize, verim kapılarına göre dekara 100 liraya kadar doğrudan ödeme yapacağız.

SANAT EMEKÇİLERİMİZE DE SAHİP ÇIKIYORUZ: Salgının yol açtığı kısıtlamalardan dolaylı zorlu günler geçiren sanat emekçilerimize de sahip çıkıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte, 31 bin sanatçıya, 250 milyon liraya ulaşan destek vereceğiz. Tiyatro sektörümüzde de 25 milyon tutarında turne desteği sağlayacağız.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU, YUNAN BAKAN STİLYANİDİS İLE BİR ARAYA GELDİ
BAKAN URALOĞLU: “KALKINMA YOLU PROJESİ BİTME NOKTASINA GELDİ”
TBMM İNSAN HAKLARINI İNCELEME KOMİSYONU ÜYELERİNDEN YENİDOĞAN ÇETESİ AÇIKLAMASI
BAŞKAN KÖYMEN: "MALTEPE’Yİ KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ"
İETT’NİN 2025 YILI BÜTÇESİ SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ