Esenyurt Belediyesi Sağlık Hizmetleri ile Vatandaşların Yanında...

EsenyurtlularTedaviye Ücretsiz ve Güvenli Şekilde Ulaşıyor

HastaNakil Hizmeti Dar Gelirli Vatandaşların Umudu Oluyor

Sağlık kuruluşlarına ulaşmakta zorluk yaşayan hastaların imdadınaEsenyurt Belediyesi yetişiyor. Belediye tarafından sunulan ücretsiz Hasta NakilHizmeti ile dar gelirli vatandaşların hastanelere ulaşımı sağlanıyor.

Türkiye’nin en kalabalık ilçesi Esenyurt’ta, vatandaşlar sağlıkhizmetlerine erişmekte zorlanıyor. Sadece bir devlet hastanesi olan ilçede,randevu alamayan hastalar çareyi İstanbul içindeki hastanelere gitmektebuluyor. Esenyurt Belediyesi, dar gelirlilerin yoğun olarak yaşadığı kentte,vatandaşların ulaşımını bünyesindeki hasta nakil araçlarıyla ücretsiz olaraksağlıyor. Her gün sabahın erken saatlerinde işe koyulan belediye ekipleri,kendi imkanlarıyla hastaneye gidemeyen vatandaşları evlerinden alarak, mobilsağlık araçlarıyla İstanbul içindeki sağlık kurumlarına ulaştırıyor. Tedavileritamamlanan ve taburcu olan hastalar, yeniden evlerine bırakılıyor. Vatandaşlar,hayatlarını kolaylaştıran bu uygulamadan dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. Ahmet Özer’e teşekkür ediyor.

“ÖnceliğimizVatandaşlarımızın Sağlığı”

Sabahın erken saatlerinde çalışmalara başladıklarını söyleyenEsenyurt Belediyesi Hasta Nakil Birim Sorumlusu Aykut Lale, “BelediyeBaşkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’in öncülüğünde, sosyal belediyecilikanlayışıyla vatandaşlarımıza hasta nakil hizmeti sunuyoruz. Kanser hastaları,diyaliz hastaları ve yüzde 40 raporlu engelli hastalarımızı tedavi alacaklarıhastanelere güvenli bir şekilde ulaştırıyoruz. Hizmetten faydalanmak isteyenvatandaşlarımız raporlarını bize iletiyor. Bu doğrultuda başvurularınıdeğerlendiriyoruz. Uygun görüldüğünde nakil hizmetimizi başlatıyoruz.Araçlarımız sabah erken saatlerde hareket ediyor. Vatandaşlarımızı evlerindenalarak hastanelere götürüyor, işlemleri tamamlandıktan sonra tekrar evlerinegeri getiriyoruz. Belediye olarak en önemli önceliğimiz vatandaşlarımızınsağlığı” dedi.

VatandaşlarHizmetten Randevu Alarak Faydalanabiliyor

Randevu sistemiyle verilen bu hizmetten diyaliz hastaları, engellibireyler ve kanser hastaları; hastane randevusu, emar ve tomografi gibi tümtedavi işlemlerinde ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Vatandaşlar, en az 1 günönceden belediyenin 444 0 411 numaralı çağrı merkezini arayarak, Sağlık İşleriMüdürlüğüne bağlanıp randevularını kolaylıkla alabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

“Temiz Yurt Esenyurt” Seferberliği Başlıyor…
Esenyurt’ta Yıllardır Bozuk Olan Yollar Yenileniyor!
Tuzla Belediyesi'nin 'Gezici Kent Lokantası'na yurttaşlardan yoğun ilgi
Tuzla Belediyesi'nin 'Gezici Kent Lokantası'na yurttaşlardan yoğun ilgi
HER 8 KADINDAN BİRİ MEME KANSERİ İLE KARŞILAŞIYOR