Esenyurt Belediyesi Yaz Dönemi Atölye Eğitimleri Başladı

Çocukları bilim ve sanatayönlendirmek amacıyla hayata geçirilen Esenyurt Belediyesi ÇocukÜniversitesi’nde yaz dönemi eğitimleri başladı. 3 farklı dalda 5 hafta sürecekeğitimlerde çocuklar hem teorik hem de uygulamalı eğitim alarak atölyeprogramını tamamlayacak.

 

Türkiye’de model olarakgösterilen Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nin eğitimleri hız kesmeden devamediyor. 2011-2017 yılları arasında doğan çocukları kapsayan yaz dönemi eğitimprogramında uzay bilimleri, yaşayan matematik, İngilizce gibi dersler yeralıyor. Alanında uzman öğretmenlerin verdiği eğitimlerde teorik bilgilerin yanısıra deneyler de yapılarak öğrenmede kalıcılık amaçlanıyor. Açılan atölyelerlesevdikleri alanlara yönelik dersleri seçen çocuklar hem eğlenceli vakitgeçiriyor hem de öğreniyor. Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’inöncülüğünde üniversitelerle imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde verileneğitimlerle çocukların bilişsel ve zihinsel gelişimine katkı sunuluyor.

“Hem EğlenceliVakit Geçiriyorlar Hem de Öğreniyorlar”

Çocuk Üniversitesinde matematik dersi öğretmeni olarak eğitimveren Demet Yavuz, Esenyurtlu çocukların her zaman yanında olacaklarını ifadeederek şunları söyledi: “Üniversitemizde çocuklarla beraber hem eğlenerek hemde öğrenerek verimli çalışmalar yapıyoruz. Yaz dönemi eğitimlerini de buşekilde tamamlayacağız. Burada amacımız çeşitli aktiviteler yaparak derslerimizieğlenceli hale getirip, çocuklarımızın öğrenmelerinde kalıcılık sağlamak. Ayrıcabazı çocukların matematik dersine olan ön yargılarını da ortadan kaldırmışoluyoruz.” dedi.

 

“Çocuklar MutluOlarak, Severek Geliyorlar”

Üniversitedeki atölyelere çocuğunu getiren anne Ebru Arlı iseeğitime sunduğu katkı nedeniyle Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkür ederek;

“Bu derslere çocuklar eğlenerek, mutlu olarak ve severekgeliyorlar. Çeşitli konular hakkında bilgi sahibi olup, yeni şeyler öğrenmişoluyorlar. Yeni başlayan yaz programı nedeniyle hem çocuklar hem bizler çokheyecanlıyız. Umarım bu dersler devam edecek, bizler de mümkün oldukça katılımsağlayacağız.” dedi.

 

 “Çok Mutluyum”

Çocuk Üniversitesi’ndeki derslere düzenli olarak katılım sağlayan AlyaZümra Çıl ise; “Bu gün İngilizce dersi vardı. Derste aile konusunu işledik.Ders çok eğlenceliydi. Öğretmenimin anlattığı konuları evde tekrar etmek içinnotlar aldım. Öğretmenimiz bize sorular sordu, biz de o sorulara İngilizceolarak cevaplar verdik. Çok mutluyum, umarım bu dersler her zaman devam eder.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri Semt Pazarını Ziyaret Etti
Başkan Balcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Düzenlediği Toplu Kreş Açılışına Katıldı
Başkan Özer, Kemik Erimesi Hastası Yiğit Can’ı Ziyaret Etti
Minikler Afet Eğitimiyle Hem Öğrendi Hem Eğlendi
ATAŞEHİR - MONHEİM TASARIM OKULU'NDA ÇOCUKLAR İÇİN SANAT ATÖLYELERİ BAŞLIYOR