Esenyurt’ta Eğitime Profesör Eli Değiyor…

BaşkanÖzer’den Eğitime Tam Destek: 30 Bin 250 Öğrenciye Kırtasiye Seti Dağıttı

Eğitimdefırsat eşitliğini sağlamaya yönelik çalışmalar yürüten Esenyurt Belediyesi, maddidurumu yetersiz olan 30 bin 250 öğrenciye kırtasiye seti dağıttı. Dağıtımçalışmalarına katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Çocuklar bizimgeleceğimiz. Onların geleceğe iyi bir biçimde hazırlanabilmesi için üzerimize düşengörevleri yerine getiriyoruz” dedi.

İlçegenelindeki okullarda bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayan Esenyurt Belediyesi,öğrencilere kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuyor. Çalışma kapsamında içerisinde;okul çantası, kareli ve çizgili defterler, resim defteri, kuru ve pastelboyalar, kalem çeşitleri, silgi, kalemtıraş, yapıştırıcılar, cetvel ve bumalzemeleri koyabilecekleri dosyaların bulunduğu eğitim destek paketleriöğrencilere ulaştırılıyor. Bugüne kadar 30 bin 250 öğrencinin faydalandığı kırtasiyeseti dağıtımı bugün Esenyurt Ekrem İnci Ortaokulunda devam etti. Okulu ziyaretederek dağıtımlara katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, sınıf sınıfgezerek öğrencilere kırtasiye seti hediye etti.

Özer, Öğrencilerden Temizlik Hareketine Destekİstedi

Ziyareti sırasında 5. sınıf öğrencilerinin Türkçe dersine katılanProf. Özer, öğrencilerle sohbet ederek, öğrencilik yıllarına ait anılarını anlattı.Özer, ayrıca öğretmen ve öğrencileri ilçede başlattıkları temizlik hareketiyleilgili bilgilendirerek destek vermelerini istedi.

‘Eğitimleİlgili Her Türlü Desteği Sunuyoruz’

Başkan Özer, “Bu okulumuzun ve ilçemizdeki onlarca okulun boyasını,badanasını ve tadilatını biz yaptık. Bu Milli Eğitimin işi demeyerek çocuklarımızıngeleceği için çalıştık. Ama ilçemizde şöyle bir sorun var, 40-50 derslikli birokulda 5 bin 500 civarında öğrenci okuyor. Bu da sınıflaşma açısından sıkıntılarımızolduğunu gösteriyor. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onları geleceğe iyi bir biçimdehazırlayabilmemiz için her şeyden önce fiziki koşulların iyi olması lazım. Biz belediyeolarak eğitimle ilgili üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Çünkübiliyoruz ki kalkınabilmenin en önemli unsuru insandır. İnsanı değiştiripdönüştürebilmenin de en etkili yolu eğitimdir. Biz bu çocukları iyi eğitebilirsekülkemiz de iyi olacak. O nedenle eğitime her kurumun çok büyük önem ve destekvermesi gerekiyor” dedi.

‘Üniversiteve Liselere Hazırlık Kursları Veriyoruz’

Bugüne kadar 30 binin üzerinde öğrenciye eğitim desteğisunduklarını söyleyen Prof. Özer şöyle konuştu: “Kütüphanelerimizde dersçalışan öğrencilerimize de çorba ve poğaça desteği veriyoruz. Kitaplarkonusunda yardımcı oluyoruz. Lise ve üniversiteye sınavlarına hazırlananöğrencilerimize ücretsiz kurslar veriyoruz. Örneğin bu sene bizim kurslarımızdaeğitim alan 685 tane öğrencimiz tıp, hukuk, mühendislik gibi dallar başta olmaküzere prestijli üniversiteleri kazandılar. Emeklerimizin boşa gitmediğini görmekbizi son derece mutlu ediyor.”

Esenyurt Belediyesinin okullarının bakım ve onarım çalışmalarınıyaptığını belirten Ekrem İnci Okul Müdürü Servet Ciritçi, desteklerinden dolayıBaşkan Özer’e teşekkür etti.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

Güçlü Kadın Etkinliği Başlıyor!
Başkan Akgün: “Bütçeyi en tasarruflu şekilde kullanarak, acil beklentilere cevap verecek şekilde hizmetleri yürütmek hepimizin g
Tuzla Belediyesi, afetlere hazırlıkta kararlılıkla ilerliyor
İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Mert Erişken, Başkan Bora Balcıoğlu’nu Ziyaret Etti
Yeniden Refah Partisi Silivri İlçe Başkanı Ömer Hakverdi, Başkan Balcıoğlu’nu Ziyaret Etti