Esenyurt’ta Kültür Sanat Rüzgârı Esiyor

Esenyurt Belediyesinin, 21 farklıkültür merkezinde 52 dalda verdiği kurslarda eğitim gören kursiyerlerin yılsonu kapanış programları hız kesmeden devam ediyor. Bağlama derslerinden elsanatlarına, sahne sanatlarından drama eğitimine kadar birbirinden farklıbranşlarda eğitim alan kursiyerler, hünerleri Esenyurtluların beğenisinesunuyor.

Esenyurt Belediyesinin, 21 farklıkültür merkezinde ve 52 dalda vermiş olduğu kurslarda eğitim alan kursiyerlerinyıl sonu kapanış programının son adresi Esenyurt Çınar Kültür Merkezi oldu. Kursiyerlerinyeteneklerini sergilediği programa Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer’in yanı sıra kurs eğitmenleri, kursiyerlerin aileleri ve Esenyurtluvatandaşlar katıldı. Başkan Özer’in, kurdele kesimi ile açılışını yaptığı sergide,kadınların hazırladığı el emeği göz nuru ürünler Esenyurtlu vatandaşlara görselbir şölen yaşatırken bağlama dinletisi ile halk oyunları gösterileriizleyicilerden büyük beğeni aldı.

“Yazın Da Kurslarımız Devam Edecek”

Sergi açılışında konuşan BaşkanÖzer, sanatın ve sanatçının her daim yanında olacaklarını belirterek şunlarısöyledi: “Böyle etkinlikler olunca koşa koşa geliyorum.Sizinle birlikte olmak, sizin yaptığınız işleri, ürünleri görmek benisevindiriyor ve Esenyurt'a dair umutlarımı artırıyor. Öncelikle bu kurslarakatılan bütün kadınları yürekten kutluyorum. Bu kursumuzda bin dört yüz öğrencifarklı branşlarda eğitim gördü. Dolayısıyla burada da şunun önemi ortayaçıkıyor: Eğitim önemli bir şey çünkü insanın niteliklerini, yetenekleriniortaya çıkaran, geliştiren en önemli unsur eğitimdir. Bizim çocuklarımızı iyieğitmemiz lazım. Sosyal devletin bu görevi yerine getirmesi gerekir amamaalesef bu alanda bir boşluk var. Biz de belediye olarak, genel yönetimlerolarak bu boşluğu doldurabilmek için halkımıza hizmet edebilmek için elimizdenne geliyorsa yapıyoruz. Gece gündüz demeden çalışıyoruz, çalışmaya devamedeceğiz. Lütfen etrafınıza söyleyin, bu çalışmalarımızdan bahsedin. Ayrıca yazaylarında da bizim çocuklarımızla ilgili farklı alanlarda kurslarımız var, örneğinbağlama kursu. Eminin kursiyerlerimizin arasından çok büyük bağlama ustaları çıkacakveya diğer branşlarda herkes kendi alanında çok güzel eserler ortayakoyacaktır. Ben buna inanıyorum. Bu duygu ile buradaki bu son sergimizinaçılışını yapıyorum. Esenyurtumuza ve ülkemize hayırlı, uğurlu olmasınıdiliyorum. Sağ olun, var olun.”

“Bize Böyle Bir Ortam Hazırladığı İçin Başkanımıza Teşekkür Ederim”

Belediyenin kültür merkezinde halk oyunlarıdersleri alan kursiyer Sibel Aslanyavrusu kursu çok mutlu tamamlandığınıbelirterek şunları söyledi: “Kurslarımızdan ve hocalarımızdan çok memnunum.Burada çocuklarımızla birlikte de vakit geçirme imkânı buluyoruz. Çok eğlencelizaman geçiriyoruz. Burada çocuklarımıza halk oyunları kursundan halı dokuma kursuna,bağlama kursundan el sanatları kursuna kadar birçok ders veriliyor. BuradanBelediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’e teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuklarımızve bizlere böylesine güzel bir ortam hazırladıkları için teşekkür ederim.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri Semt Pazarını Ziyaret Etti
Başkan Balcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Düzenlediği Toplu Kreş Açılışına Katıldı
Başkan Özer, Kemik Erimesi Hastası Yiğit Can’ı Ziyaret Etti
Minikler Afet Eğitimiyle Hem Öğrendi Hem Eğlendi
ATAŞEHİR - MONHEİM TASARIM OKULU'NDA ÇOCUKLAR İÇİN SANAT ATÖLYELERİ BAŞLIYOR