Esenyurt’ta Kurban Satış Alanında Temizlik Seferberliği

Esenyurt Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların yoğun talepgösterdiği kurban satış pazarında hummalı bir temizlik çalışmasıgerçekleştirdi. İş makineleri ile temizlenen pazarı dezenfekte eden ekipler,yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kireçleme çalışması yaparak alanı günlükkullanıma uygun hale getirdi.

Esenyurt Belediyesi vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı birortamda yerine getirebilmeleri için Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde, 72 binmetrekarelik alanda alt yapısı ve üst yapısı özenle hazırlanan kurban pazarındatemizlik çalışmaları yaptı. Bayram süresi boyunca vatandaşlara ve besicilerekaliteli hizmet sunan kurban satış pazarı iş makineleri ile temizlendi, mikropoluşumuna karşı dezenfekte edilerek kireçlendi. Sıcak havalarla birlikte oluşabilecekolumsuzlukların önüne geçen ekipler pazarı gelecek sene Kurban Bayramı’na hazırhale getirerek çalışmalarını tamamladı.

AtıkGübreler Park ve Bahçelerde Kullanılacak

Hem halk sağlığını hem de çevreyi korumayı amaç edinen EsenyurtBelediyesi, kurban satış alanında biriken hayvansal atıkları dönüştürerekorganik gübre elde ediyor. Ekipler tarafından iş makineleriyle toplanan atıklartoprak altına gömülüyor. Bir yıl toprak altında bekletilen atıklar, belediyeninpark ve bahçe çalışmalarında gübre olarak kullanılmak üzere ekosistemekazandırılıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Silivri Semt Pazarını Ziyaret Etti
Başkan Balcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Düzenlediği Toplu Kreş Açılışına Katıldı
Başkan Özer, Kemik Erimesi Hastası Yiğit Can’ı Ziyaret Etti
Minikler Afet Eğitimiyle Hem Öğrendi Hem Eğlendi
ATAŞEHİR - MONHEİM TASARIM OKULU'NDA ÇOCUKLAR İÇİN SANAT ATÖLYELERİ BAŞLIYOR