Esenyurt’ta Sanat Sokağa Taşacak…

Mahallenin SorunlarıTiyatro ile Anlatılacak

Oyuncu Tamer Levent, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.Ahmet Özer’i makamında ziyaret etti. ‘Sanatçı İnsan Mahalle Festivalleri’projesinin Esenyurt’ta hayata geçirilmesi amacıyla gerçekleşen görüşmedememnuniyetini dile getiren Başkan Özer; “Bizim amacımız, Esenyurt gibi farklıkültürlerin bir arada yaşadığı bir kenti, bir arada yaşamanın güzelliklerinisergileyen bir merkez haline getirmek.” Dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer ünlü oyuncuTamer Levent’i makamında ağırladı. Esenyurt’ta mahallelerin sorunlarının dramave tiyatro ile anlatılması projesinin hayata geçirilmesi amacıyla gerçekleşengörüşme sonrası ortak çalışmalar için harekete geçildi. Oyuncu Tamer Levent’inönerisini çok beğendiğini ve desteklediğini ifade eden Başkan Özer;  “Kapitalist düzen, insanın maddiihtiyaçlarıyla ilgilenirken, kültürel ve sanatsal yanlarını ihmal eder. Bu datoplumda yabancılaşma yaratır. Esenyurt’ta kentleşme süreçlerinde insanlarunutulmuş, onların sağlıklı bir çevrede yaşama hakları göz ardı edilmiştir. Buihmaller, bugün yaşadığımız kadın cinayetleri, mafya çatışmaları gibi sosyalsorunlara yol açmıştır. Biz bu sosyal çöküşü durdurmak için kültür ve sanatımerkezde tutarak harekete geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Özer’in sosyolog kimliğini ve tespitlerini çok takdirettiğini belirten oyuncu Tamer Levent, Özer’e bu projeye duyduğu ilgi vealakadan dolayı teşekkür etti.

Özer: “HedefEsenyurt’u Sanat Başkenti Yapmak”

Hedefinin Esenyurt’u kültür sanat ve sporun başkenti yapmakolduğunu ifade eden Başkan Özer, şu ifadeleri kullandı; “Esenyurt'ta hedefimiz,burayı kültür ve sanatın başkenti yapmaktır. İstanbul’un en zayıf halkalarındanbiri olan Esenyurt, 40 yılda dramatik göç dalgalarıyla karşılaşmış ve çarpıkkentleşmenin kurbanı olmuştur. Buraya gelen insanlar umutla gelmiş, ancakkarşılaştıkları beton bariyerler hayallerini tuzla buz etmiştir. Esenyurtlular,köylü olmaktan çıkmış ama kentli de olamamıştır. Bizim hedefimiz, bu insanlarıkentleşme sürecine dâhil etmek ve bunu kültür ve sanatla başarmaktır. Sanat,yalnızca resim, müzik ya da tiyatro değildir; her işin titizlikle yapılması,insanın doğasını geliştiren bir olgudur.”

“Bu Kent Birlik veBeraberlik İçinde Yaşayacak”

Sanatın bir kent için çok büyük önem teşkil etiğinin altınıçizen Başkan Özer konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Kültür ve sanat insanaözgüdür. Kapitalist düzen, insanın maddi ihtiyaçlarıyla ilgilenirken, kültürelve sanatsal yanlarını ihmal eder. Bu da toplumda yabancılaşma yaratır.Kentleşme süreçlerinde insanlar unutulmuş, onların sağlıklı bir çevrede yaşamahakları göz ardı edilmiştir. Bu ihmaller, bugün yaşadığımız kadın cinayetleri,mafya çatışmaları gibi sosyal sorunlara yol açmıştır. Biz bu sosyal çöküşüdurdurmak için kültür ve sanatı merkezde tutarak harekete geçiyoruz.Esenyurt'ta da Kardeş Kültürler Festivali düzenledik ve farklı etnik gruplarınbir arada kardeşçe yaşayabileceğini gösterdik. Herkes kendi dilinde türkülerinisöyledi, danslarını yaptı. Bu, kültürel çeşitliliğin bir zenginlik olduğunuortaya koydu. Bizim amacımız, Esenyurt gibi farklı kültürlerin bir aradayaşadığı bir kenti, bir arada yaşamanın güzelliklerini sergileyen bir merkezhaline getirmek.”

Levent: “Her MahalleKendi Kültürünü Tanıtacak”

Sanatçı Tamer Levent ise konuşmasında, Esenyurtlular için hazırladıklarıprojeden bahsederek şunları söyledi: “Mahalle festivalleri düzenleyerek, hermahallenin kendi kültürünü tanıtmasını ve bu festivallerin kültürelentegrasyona hizmet etmesini amaçlıyoruz. Bu festivaller, mahalle sakinlerinibir araya getirerek onların birbirlerini tanımasını sağlayacak. Dramaçalışmaları da bu sürecin önemli bir parçası olacak. İnsanlar birlikteçalışarak, sorunlarını sahneye taşıyacak ve bu süreci deneyimleyerekbirbirlerini daha iyi anlayacaklar. Esenyurt'un kültür ve sanatla yeniden inşaedilmesi, kentleşme sürecine en büyük katkı olacaktır.”


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

“Temiz Yurt Esenyurt” Seferberliği Başlıyor…
Esenyurt’ta Yıllardır Bozuk Olan Yollar Yenileniyor!
Tuzla Belediyesi'nin 'Gezici Kent Lokantası'na yurttaşlardan yoğun ilgi
Tuzla Belediyesi'nin 'Gezici Kent Lokantası'na yurttaşlardan yoğun ilgi
HER 8 KADINDAN BİRİ MEME KANSERİ İLE KARŞILAŞIYOR