Esenyurt'ta Sıradışı Bir Model: Eğlence ve Eğitim Bir Arada

Bu ÜniversiteÇocuklara Bilimi ve Sanatı Sevdiriyor… Hem Eğleniyor Hem de Öğreniyorlar

Dezavantajlı ailelerin çocukları için hayata geçirilen EsenyurtBelediyesi Çocuk Üniversitesi’nde öğrenciler bilim, bilişim ve sanateğitimleriyle geleceğe hazırlanıyor. Etkin öğrenme modelinin uygulandığı buüniversitede, eğlenceli aktivitelerle dolu bilimsel programlarda eğitim alançocukların sosyal ve zihinsel gelişimleri de destekleniyor.

Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi, çocukları bilime ve sanatayönlendirmek, ilgiduydukları ya da yetenekli oldukları alanlarda donanımlı bireyler olmalarınısağlamak amacıyla eğitimlerine devam ediyor. Öğrenciler bu üniversitede,ilkokul 2. sınıftan başlayarak 7. sınıfa kadar sosyal ve zihinsel gelişimlerinidestekleyici aktivitelerle dolu bilimsel programlarda eğitim alıyor. MerkezdeFen, Matematik, İngilizce, Robotik Kodlama, Blok Tabanlı Programcılık, Deney veBilim, Akıl ve Zekâ Oyunları, MimariResim, Ritim Müzik, Grafik Animasyon, Hızlı Okuma Teknikleri, Yaratıcı Dramagibi 20 farklı öğrenme programı sunuluyor. 16 hafta süren programda, eğitimgruplarına etkin öğrenme modeli uygulanıyor.

“10 Farklı Modülde 20 Ayrı Eğitim Atölyemiz Mevcut”

MEB’in ilköğretim ders programlarını destekleyecek nitelikte bireğitim programı hazırlandıklarını söyleyen Esenyurt Belediyesi ÇocukÜniversitesi Eğitim Koordinatörü Mutlu Demircioğlu, “10 farklı modülde 20 ayrıeğitim atölyemiz mevcut. Burada Robotik Kodlama'dan, Gafik Animasyon'a, Matematik'ten, zlı Okuma dersine kadar birçok farklı branşımızvar. Eğitimlerimiz hafta içi ve hafta sonu programlarımız olarak ikiye ayırdık.600 öğrencimizin bulunduğu güz dönemi eğitimlerimiz, 16 Ocak tarihine kadardevam edecek” dedi.

Eğitim Bu ÜniversitedeÇok Eğlenceli

Çocukların atölyelerde keyifli vakit geçirdiğini vurgulayanMatematik Öğretmeni Demet Yavuz, “Çocuklarla birlikte eğlenceli bir şekilde Matematik dersi işliyoruz. Derslerimizdeokuldaki konuları da tekrar ediyoruz. Etkinliklerle matematiği sevdiriyoruz.Hatta çocuklarımızın matematiğe karşı ön yargılarını yıkıyoruz” diye konuştu.

“Elektronik Cihazların Nasıl Çalıştığını Öğreniyorlar”

Derslerde çocuklarla devre tasarlayarak o devrelere kodlaryazdıklarını belirten Robotik Kodlama Öğretmeni Eşref Cengiz şöyle konuştu:“Öğrenciler burada devre tasarlamayı ve aynı zamanda tasarladığı devrelerleproje geliştirmeyi öğreniyor. Hem el becerileri gelişiyor hem de elektronikcihazların nasıl çalıştığını görüyorlar. Çağımız teknoloji çağı Esenyurtluçocukların da potansiyeli var. Bu tarz çalışmalarla çok iyi sonuçlaralacağımıza inanıyorum.”

“Okuldaki Derslerimize Çok Yararı Oluyor”

Aldığı eğitimin okuldaki derslerine de faydalı olduğunu söyleyen6. sınıf öğrencisi Nehir Gökdeniz şunları ekledi: “Derslerimiz baya eğlenceligeçiyor. Okuldaki derslerimize çok yararı oluyor. Özellikle hızlı okuma dersideneme sınavlarımda çok işime yaradı.”

“Artık Metinleri Daha Hızlı Okuyorum”

Derslerin çok eğlenceli geçtiğini ifade eden İpek Dönertaş, “HızlıOkuma, Matematik ve Müzikderslerine geliyorum. Hepsi gerçekten çok eğlenceli ve bana çok katkısı oluyor.Artık metinleri daha hızlı okuyorum. Müzik dersinde eğleniyorum, Matematik'te öğrendiklerimi pekiştiriyorum. Burası bütün çocuklar için çokfaydalı oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

“Temiz Yurt Esenyurt” Seferberliği Başlıyor…
Esenyurt’ta Yıllardır Bozuk Olan Yollar Yenileniyor!
Tuzla Belediyesi'nin 'Gezici Kent Lokantası'na yurttaşlardan yoğun ilgi
Tuzla Belediyesi'nin 'Gezici Kent Lokantası'na yurttaşlardan yoğun ilgi
HER 8 KADINDAN BİRİ MEME KANSERİ İLE KARŞILAŞIYOR