Esenyurt’tan Türkiye’ye Kardeşlik Köprüsü Kuruldu

Esenyurt’tan Türkiye’ye Barış veKardeşlik Mesajı: Türküyle, Küryle, Lazıyla, Çerkesiyle Bir Bütünün Parçalarıyız!

EsenyurtBelediyesinin İl Dernekler Birliği ile birlikte düzenlediği Kardeş KültürlerFestivali coşkulu bir kortejle başladı. Festivalin ev sahibi Esenyurt Belediye BaşkanıProf. Dr. Ahmet Özer, “Küryle, Türküyle, Lazıyla, Çerkesiyle, Sünnisiyle, Alevisiyle bir bütünün parçasıyız. Onun için bumeydanda horonlar tepilecek, halaylar çekilecek, zeybekler oynanacak. Bu meydansizi sanata, kültüre, kardeşliğe doyuracak!” diyerek Esenyurt’tan tüm ülkeyebarış ve kardeşlik mesajları verdi.

Esenyurt KardeşKültürler Festivali binlerce insanın katıldığı görkemli bir kortejle başladı.Esenyurt Belediyesinin İl Dernekler Birliği ile birlikte düzenlediği etkinlikteYeni Belediye Meydanı’nda toplanan vatandaşlar yöresel oyunlar oynadı, kardeşlik halayları çekti.Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in öncülüğündeki kortejdevatandaşlar türküler eşliğinde kol kola yürüdü. Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’ndason bulan yürüyüşün ardından Başkan Özer, kurulan yöresel stantları gezdi.

‘Haluk Levent, Toplumun Dertleriyle Dertlenen BirSanat İnsanı’

BinlerceEsenyurtluyu bir araya getiren etkinliğin ilk gününde sanatçı Haluk Levent’eçiçek takdim eden Başkan Özer, “Sevgili Haluk Levent bana göre bir sanatçıdanfazlası. Toplumun dertleriyle dertlenen biri. O sadece sahnede sanatını icraeden değil depremden, selden etkilenenlerinimdadına yetişen, yüreği onlarla yanan bir adamdır. O nedenle bu festivalinaçılışının onunla yapılmasını istedim” diyerek Nâzım Hikmet’in ‘Bir ağaç gibi tek vehür… Ve bir orman gibi kardeşçesine’ dizeleri ile barış ve kardeşlik mesajlarıverdi.

‘Binbir Çiçekli Bir Bahçeninİçindeyiz’

Festivaldevatandaşlara seslenen Başkan Özer, “Dünya eğer tek çiçekli bir bahçe olsaydıçok sönük ve kurak olurdu. Ancak binbir çiçekli bir bahçe olursa güzel birdünya olur. İşte burada binbir çiçekli bir bahçenin içindeyiz. Her bir il, birçiçeği temsil ediyor. Buradan bütün Anadolu'ya, Trakya'ya, bütün illerimizeselam olsun” ifadelerini kullandı.

‘Bizim Adlarımız Farklı Ama SoyadımızEsenyurt’

Esenyurt'uileriye taşımak için hedefler koyduğunu belirten Prof. Özer şöyle devam etti:“Biz Esenyurt'ta bir model uyguluyoruz. Bu modelin ayakları var. Bunlardan birtanesi barış ve kültür. O nedenle birinci mottomuz; ‘Barış ve Kardeşlik ŞehriEsenyurt’. Çünküburada 81 ilden, 101 ülkeden göç ederek gelen insan var. Adeta küçük birBirleşmiş Milletler. Ama göç iyi yöneticilerin elinde bir nimettir. Biz göçü,göçle oluşmuş bu şehri bir nimet olarak görüyoruz. O nedenle de bütünkültürleri bir araya getirerek kardeşliği zenginleştirmek istiyoruz. Çünkübizim adımız farklı ama soyadımız Esenyurt."

‘Dünyayı Kültür veSanatın Kurtaracağına İnanıyoruz’

kincimottomuz; ‘Kültür, Sanat ve Sporun Başkenti Esenyurt’. Onun için de festivaller yaptık. Şuana kadar üç tane festival düzenledik. Uluslararası Halk Dansları ve MüzikFestivali'mizde35 ülkeden 550 kişiyi ilçemizde ağırladık. Giderken bizi yüreklerine koyupgittiler. Sonra Gençlik Festivali'ni yaptık. Şimdi Kardeş Kültürler Festivaliyapıyoruz. Bir ay sonra Edebiyat ve Sanat Festivali ve Kadın EmeğiniDeğerlendirme Festivali yapacağız. Bu mottomuzun altını böyle festivallerledolduruyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki ancak sanatın ve kültürün gücüyle birkentlileşme yaratabiliriz. Bunu yaratabilmenin en etkili yolu kültürdür,sanattır. Dünyayı kültür ve sanatın kurtaracağına inanıyoruz. Kültürün sanatınbirleştirici, iyileştirici gücü olduğunu biliyoruz. O nedenle kültür ve sanatıEsenyurt'ta ihya ediyoruz.”

‘Bu Meydan Sizi Sanata ve KültüreDoyuracak’

Festivale ülkenindört bir yanından her dilden, her yöreden insanın katıldığını söyleyen BaşkanÖzer, “Biz onların hepsini kucaklıyoruz. Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkesiyle, Sünnisiyle, Alevisiyle biz birbütünün parçasıyız diyoruz. Onun için bu meydanda horonlar tepilecek, halaylarçekilecek, zeybek oynanacak. Bu meydanda âşıklar atışacak, dengbejler, türkülersöylenecek. Söyleşiler olacak. Bu meydan sizi sanata ve kültüre doyuracak. İyiki biz Esenyurtluyuz diyeceksiniz” şeklinde konuştu.

‘Esenyurt Türkiye’nin En Gözde İlçesiOlacak’

Esenyurt’unmedyada hak etmediği bir imajla yansıtıldığını vurgulayan Prof. Özer, “Biz bunuasla kabul etmiyoruz. Esenyurt Türkiye'nin en büyük ilçesi ve bundan sonra daen gözde ilçesi olacak. Ama bunu ancak sizlerle birlikte başarabiliriz. Benbunu başarmaya azmetmişim. Siz de buna destek vermeye var mısınız?” diyeEsenyurtlulara seslendi. Vatandaşlardan gelen destek alkışlarının üzerine “Ozaman bu, benimsorumluluğumu, yükümübir kat daha artırıyor. Sizin güveninize layık olmak için gece gündüz demedençalışıyorum. Bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim” dedi.

‘Hep Birlikte Mutlu Olmak İstiyoruz’

Başkan Özer sonolarak şunları ekledi: “Festivalde her ilden bir temsilci var. Bu bizimgücümüzü ve zenginliğimizi gösteriyor. Bundan daha büyük bir zenginlik olamaz.İşte bu Türkiye'nin örneğidir. Burada bu örneği inşa ederek Türkiye'ye hediyeedeceğiz. Çünkü biz ülkemizi seviyoruz. Hep birlikte mutlu olmak istiyoruz. İBBBaşkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu da bizden desteğini esirgemediği için teşekkürediyorum. İBB ile Esenyurt'un çözülmemiş sorunlarını çözeceğiz. Tıpkı sekizyıldır yasaklı olan Kıraç'ı imara açtığımız, yıllardır verilmeyen sosyalbelediyecilik hizmetlerini verdiğimiz aşevleri gibi.

‘Birlikte Güçlüyüz, BirlikteTürkiye'yiz’

Esenyurtlularınbu festival aracılığıyla bir araya geldiğini belirten Esenyurt Kaymakamı FatihÇobanoğlu, “Başkanımız çok güzel konuştu. Birlik, beraberlik, kardeşlik dedi. Bunlarınhepsinin altına imzamı atıyorum. Aynı duyguları paylaşıyorum. Amacımız ortak;Esenyurt'un hizmet kalitesini, hizmet standartlarını daha yukarıya çekmek.Esenyurt'ta bugüne kadar eksik kalan hizmetler noktasında Belediye Başkanımızsağ olsun bizlere destek oluyor. Yarım kalan okulları, camileri, sağlıkocaklarını belediyemizin desteğiyle en kısa sürede hizmete açmış olacağız. Benbugün burada olmaktan çok mutluyum. Çünkü burada yedi bölgemizden derneklerimizvar. Tüm Esenyurtlu kardeşlerimizle bir aradayız. Kardeşliğimizi, barışımızı,huzurumuzu bir arada kutluyoruz. Birlikte güçlüyüz, birlikte Türkiye'yiz”diyerek festivali düzenleyen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’eteşekkür etti.

‘Biz Gökkuşağının Birer Rengiyiz’

Düzenlenenfestivalin kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini ifade eden Esenyurt İl DerneklerBirliği Başkanı Orhan Onur şöyle devam etti: “Farklılıkların ve o farklara uygun güzelliklerinbir araya gelmesinde büyük katkıları olan Belediye Başkanımız Prof. Dr. AhmetÖzer’e çok teşekkür ediyorum. Bugün bu meydanda Karadeniz'in, Fırat'ınçocukları, Mevlâna’nın, Yunus Emre'nin, Âşık Veysel'in torunları var. Bizgökkuşağının birer rengiyiz. Renklerin birliği, güzelliği, farklılığı ile biraradayız. Birlik ve beraberliğimizin daha güçlü olması, kültürlerimizitanımamız, dostluğumuzu güçlendirmemiz için bu festivalleri düzenliyoruz.”


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

“Temiz Yurt Esenyurt” Seferberliği Başlıyor…
Esenyurt’ta Yıllardır Bozuk Olan Yollar Yenileniyor!
Tuzla Belediyesi'nin 'Gezici Kent Lokantası'na yurttaşlardan yoğun ilgi
Tuzla Belediyesi'nin 'Gezici Kent Lokantası'na yurttaşlardan yoğun ilgi
HER 8 KADINDAN BİRİ MEME KANSERİ İLE KARŞILAŞIYOR