EDDA SÖNMEZ
Terörle mücadelede yaralanan ancak yaralanma oranları belli bir seviyenin altında kaldığı için gazi sayılmayanların tepkileri sürüyor. Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Genel Başkanı Atilla Polat, “Gaziler arasında ayrımcılık yapılıyor. Biz bu vatanın üvey evladı değiliz. Bizler, çocuklarımıza, ailemize gazi olduğumuzu ispatlayamıyoruz. 15 Temmuz’da kolu çizilen gazi ise şayet, yedi mermi yiyen Melikşah Aktaş da gazi sayılmalı. 15 Temmuz'da tokat yiyen imam gazi sayılıyorsa eğer, Beşiktaş Arena Stadı'ndaki bombalı eylemde yaralanan benim polislerim de gazi sayılmalıdır. 5 milyon mülteciye bakan ülkemiz, 20 bin vatan evladına bakamıyor ise söylenecek söz bulamıyoruz” dedi.
Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Dernek Başkanı Atilla Polat, yarın çeşitli etkinlikler düzenlenecek "19 Eylül Gaziler Günü" öncesinde ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Polat, şunları söyledi:
“Ülkemiz 40 yılı aşkın süredir terörle mücadele ediyor. Bu 40 yıllık süre zarfında çatışmada yaralanan 20 bin asker ve polis maalesef devletimiz tarafından gazi sayılmıyor. Bu kanayan bir yaradır. Bu siyaset üstü bir mağduriyettir. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Gönül isterdi ki Gaziler Günü’nde bizler gazi olarak haklarımızı almak istiyorduk. 9 Nisan 2021 tarihinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla MHP Genel Başkan yardımcısıİzzet Ulvi Yönter tarafından TBMM’ye kanun teklifi verildi. Bu kanun teklifi Meclis'te bekliyor. Halen daha komisyona gelmedi. Bir an önce komisyona gelmesini istiyoruz ve ivedilikle meclisten geçmesini talep ediyoruz."
1 Ekim’de TBMM açıldığı zaman sorunun çözülmesini ve bu kanayan yaranın bir an önce kapanmasını, gelecek nesillerin kendilerinin yaşadığı bu mağduriyeti yaşamamasını istediklerini belirten Polat, şunları söyledi:
"Bizler vatan için vurulduk. Bizler bedel ödedik. Bizler çok şey istemiyoruz. Çocuklarımıza gazi olduğumuzu ispatlamak için gazi sayılmak istiyoruz. Bir de öldüğümüzde ay yıldızlı bayrak ile defnedilmek istiyoruz. Bunlar bizim hakkımız. Bunu bize kimse çok görmesin. Bu siyaset üstü mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz.
“180 GÜNDÜR BU KANUN TEKLİFİ MECLİS'TE BEKLİYOR"
AK Parti, MHP, CHP tarafından bu mağduriyetin giderilmesini, Meclis'e gelen kanun teklifinin ivedilikle geçmesini talep ediyoruz. TBMM’ye MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter tarafından bizlerin mağduriyetinin giderilmesi için 20 bin asker ve polis için, kanun teklifi verildi. Şu an 180 gündür bu kanun teklifi Meclis'te bekliyor. 9 Nisan 2021 tarihinde verildi. Yönter, "Meclis 19 Eylül Gaziler Günü'ne yetişecek diye umut ediyoruz, çalışacağız" demişti. Maalesef Meclis kapandığından dolayı 1 Ekim'de açılacak. Yetişmedi. Gönül isterdi ki bu 19 Eylül Gaziler Günü'nde bizler de gazi sayılalım ve çocuklarımıza gazi olduğumuzu ispatlayalım.
“15 TEMMUZ’DA KOLU ÇİZİLEN GAZİİSE ŞAYET YEDİ MERMİ YİYEN MELİKŞAH AKTAŞ DA GAZİ SAYILMALI”
Gaziler arasında ayrımcılık bulunuyor. 15 Temmuz darbe girişiminde yaralananlara, yaralanma oranlarına bakılmaksızın 675 sayılı KHK ile gazilik hakları verildi. Maalesef terörle mücadelede yaralanan asker ve polisler bunlara dahil edilmedi. Onlar vatan için vuruldu; bizler de vatan için vurulduk. Biz bu vatanın üvey evladı değiliz. Bizler çocuklarımıza ailemize gazi olduğumuzu ispatlayamıyoruz. 15 Temmuz’da kolu çizilen gazi ise şayet 7 mermi yiyen Melikşah Aktaş da gazi sayılmalı. 15 Temmuz'da tokat yiyen imam gazi sayılıyorsa eğer, Beşiktaş Arena Stadı'ndaki bombalı eylemde yaralanan benim polislerim de gazi sayılmalıdır. Bu 20 bin mağduriyetin bir an önce giderilmesini istiyoruz. Bu kanayan yaranın bir an önce kapanmasını istiyoruz. Bizden sonra gelecek nesiller bizlerin yaşamış olduğu bu mağduriyeti yaşamasın istiyoruz. 5 milyon mülteciye bakan ülkemiz, 20 bin vatan evladına bakamıyor ise söylenecek söz bulamıyoruz.”