Gençliğin Yüzleri Adana Gençlik Stratejisi Atölyesi Gerçekleştirildi

AdanaBüyükşehir Belediyesi ikinci 5 yıllık hizmet sürecini gençlerle planlamak üzere“Gençliğin Yüzleri Adana GençlikStratejisi Atölyesi” çalışması gerçekleştirdi.

Adana BüyükşehirBelediyesi ve Sosyal İklim Derneği ve Uluslararası Demokratik Enstitüsü (NDITürkiye) ortaklığında düzenlenen “Gençliğin Yüzleri Adana Gençlik Stratejisi Atölyesi”ndeAdana Büyükşehir Belediyesi’nin stratejik planlama ve politika önerileritartışıldı.

Genç gönüllüler, sivil aktörler ve belediyetemsilcilerinin katılımıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’ndadüzenlenen atölye çalışmasında, “Nasıl Bir Adana” teması işlendi.

Etkinlik, Adana BüyükşehirBelediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Ayten Dolançay’ınstratejik plan sürecini anlatmasıyla başladı.

VARSIL, GÜVENLİ VE KEYİFLİ ADANATEMASI

Atölye çalışmasında, varsıl, güvenlive keyifli bir Adana hayalinden yola çıkılarak; kurumsallaşmış işleyiş,birimler arası doğru koordinasyon, donanımlı personel, gelişmiş mali ve bilgiyönetim sistemine sahip, güçlü Adana tezahürü ortaya konuldu.

İNSAN ONURUNA YAKIŞIR YAŞAM BİÇİMİ

İnsan onuruna yakışır bir yaşambiçiminin üzerinde durulduğu atölye çalışmasında, halkın, temel ihtiyaçlarınırahatlıkla giderdiği, insanların sağlığa, eğitim hizmetlerine ve bilgiye kolayerişebildiği, belediye hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanacağı bir tablo üzerinekonuşuldu. Gençlerin ilgiyle katılım sağladığı atölyede, idari ve toplumsalolarak yokluğu, yoksulluğu ve yoksunluğu azalmış, varsıllaşmış bir Adana hedefiortaya konuldu.

GENÇLERİN TALEPLERİ DİNLENDİ

Atölyenin devamında, “Gençliğin PolitikaÖnerileri” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Sunumda gençler, stratejik planlamasüreci için belediye temsilcilerinden neler talep ettiğini aktardı.

Sunum gerçekleştirildikten sonrakatılımcılar politika önerileri sayısına göre gruplara ayrılarak, her gruptanbir belediye temsilcisi “Gençliğin Yüzleri – Yerel Gençlik Stratejisi AtölyeÇalışması” düzenledi.

“Gençliğin Yüzleri Adana Gençlik Stratejisi Atölyesi”kapsamında gençlerin politika önerileri 3 başlık altında sunuldu. Bunlar;

Genç Kadınlar için Kent İçi UlaşımGüvenliği, Sosyal ve Kültürel İmkanların Çoğaltılması ve Erişilebilir Olması , YerelHizmetlerde Eşitsizlik ve Genç Kadınların Karşılaştığı Ayrımcılık şeklindeifade edildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri

Marmara Park AVM, “Mesut Abi Merhaba” Projesiyle “Bronz Stevie Ödülü” nü Kazandı
İnşaat yeniden eşik değerin altına indi
9.CNR Mersin Kitap Fuarı Rekor Ziyaretçi Sayısıyla Kapılarını Açtı
The Hammers'tan Hayat Holding’e Üç Ödül
Büyükşehir’den 140 Kız Çocuğuna Farkındalık Eğitimi Verildi