HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SGDD-ASAM İLE İŞ BİRLİĞİNE GİTTİ

6 Şubat depremlerinde can ve mal kayıplarının en çok yaşandığı şehir olan Hatay’da, afet sonrası barınma ve acil ihtiyaçların çözümü için bütün imkânlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi depremzedelerin normal hayatına yeniden dönebilmesini hızlandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

SGDD-ASAM ile iş birliğine giden Hatay Büyükşehir Belediyesi,  Hatay’daki depremzedelerin iş hayatına geri dönebilmesi için Büyükşehir Belediyesinin Afet Koordinasyon Merkezinde çok önemli bir projeye imza attı.

 

HATAYLI DEPREMZEDELERE İŞ İMKÂNI SAĞLANIYOR

 

SGDD-ASAM adına Program Koordinatörü Gamze Efe imzalarken, törende hem büyükşehir ve ilçe belediyelerin deprem bölgesindeki iş gücü ihtiyacı ile özel sektörün iş taleplerinin karşılanacağını, hem de deprem sebebiyle işsiz kalmış depremzedelerin iş gücü piyasasına erişimi sağlanacağını belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş “ 6 Şubat depremlerinde ne yazık ki çok yara aldık, sevdiklerimizi kaybettik. Bu kadim şehir daha önce 7 defa yıkıldı, hepsinde yeninden küllerinde doğdu ve var olmaya devam etti. 6 Şubatta bir kıyamet yaşadık ve şimdi yeniden doğmak, ayağa kalkmak istiyoruz. Burada belki ileride yeniden deprem olacak ama bu sefer hazırlıklı yakalanıp, can ve mal kaybı yaşamak istemiyoruz.” dedi.

 

Hatay’ı gelecek nesillere en iyi şekilde bırakacağız

 

Hatay’ın yaşamak, umutlu olmak ve çalışıp üretmek zorunda olduğunun altını çizen Başkan Savaş sözlerini şöyle sürdürdü: Depremlerin yaralarını sarmaya çalışırken bir yandan da Hatay için daha iyi neler yapabiliriz ona çalışıyoruz. Bunun için İstihdam imkânlarının artması için çalışıyoruz. Bugün bu proje ile 27 kişinin istihdamı başlıyor ve sayı 60’a tamamlanacak. Bize bırakılan bu güzel Hatay’ı gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak bizim görevimiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından 800’den fazla personelle Adıyaman, Gaziantep (Islahiye ve Nurdağı), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da insani yardım, koruma ve psikososyal destek faaliyetleri sürdürdüklerini belirten SGDD-ASAM Genel Koordinatör Yardımcısı Buket Bahar Dıvrak, depremzedeler için istihdam olanakları yaratılmasının önemli bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. Dıvrak ayrıca “Depremler sonrasında pek çok alanda ortaya çıkan istihdam ihtiyacının karşılanması noktasında Projemiz ile destek olmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Törende konuşan SGDD-ASAM Program Koordinatörü Gamze Efe ise Hatay Büyükşehir Belediyesi ile geliştirilen iş birliği doğrultusunda depremzedelerin geçim kaynaklarına erişimlerinin sağlanmasıyla birlikte; afet koşullarında yaşadıkları travmatik deneyimler sonrasında çalışma ortamına uyumlarının da kolaylaşacağını vurguladı. 

 

Proje ile depremzedelerin, hizmet, imalat, tarım, bilişim gibi sektörlerdeki tecrübelerinin devamı için imkân sağlanması, özellikle mobil belediye mutfaklarında oluşturulacak istihdam ile sıcak yemek teminin sürdürülebilmesi, psikososyal destek etkinlikleri ile proje yararlanıcılarının iyilik hallerinin arttırılması planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ÖZEL HABER Haberleri

MPL lisansı nasıl atpl'e dönüşür
Fırıldak Kubi Kime Denir?
Türkiye'de ilk metroyu kim yaptı?
Toplumun merak ettiği konular nelerdir?
Beyaz Leblebinin Faydaları Nelerdir?