İBB Meclisi’nde ‘Ahmak’ Gündemi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Ekim Ayı ikinci oturumunda konuşan İBB CHP Grup Sekreteri Rasim Şişman, kamuoyunda ‘Ahmak Davası’ olarak bilinen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na getirilmek istenen siyasi yasak kararına ilişkin konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi Ekim ayı ikinci oturumunda İBB CHP Grup Sekreteri Rasim Şişman, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yöneltilen "Ahmak Davası" hakkında konuştu. Şişman, bu davanın siyasi bir içerik taşıdığını ve İmamoğlu'nun siyasi yasaklı hale getirilmek istendiğini belirtti. 16 milyon İstanbullu'nun adalet beklediğini vurgulayarak, İstinaf Mahkemesi'nden hukukun üstünlüğüne uygun bir karar çıkmasını talep etti.

Konuşmasında, İmamoğlu’nun 2019 seçimlerindeki başarılarını ve İstanbul’a kazandırdığı projeleri öne çıkararak, onun hedef alınmasının nedeninin başarılı belediyeciliği olduğunu ifade etti. Şişman, bu davanın yalnızca İmamoğlu’na yönelik değil, Türk milletinin iradesini hedef alan bir müdahale olduğunu vurguladı.

İmamoğlu'nun karşısına çıkan her adayın kaybedeceğini belirten Şişman, demokrasi ve adalet mücadelesinin önemini vurguladı. Ekrem İmamoğlu'nun yalnız olmadığını, halkın iradesinin her zaman kazanacağını söyledi. Şişman, CHP olarak, halkın seçtiği başkanların siyaseten oyun dışına itilmesine asla izin vermeyeceklerini ifade etti. Son olarak, bu mücadelenin Türk milletinin hak ve özgürlüklerini savunma mücadelesi olduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ÖZEL HABER Haberleri

Arkın Aktaç’tan Yeni Bir Korku Şaheseri: "Büyücü", 27 Eylül’de Sinemalarda!
BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
GELECEĞİN SPORCULARI AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN AÇTIĞI YAZ KURSLARINDA YETİŞİYOR
CHP ARTVİN MİLLETVEKİLİ BAYRAKTUTAN’DAN BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA ZİYARET
ŞOFÖR ESNAFINDAN BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NA ZİYARET