İBB'DEN EKRAN BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELEYE KATKI

İBB, alkol ve madde bağımlılığının yanı sıra ekran bağımlılığıyla da mücadeleye katkı sağlıyor.

İBB, alkol ve madde bağımlılığının yanı sıra ekran bağımlılığıyla da mücadeleye katkı sağlıyor. İstanbul genelinde 5 merkezde yürütülen çalışmalar kapsamında,  çocuklar ve yetişkinler için ücretsiz bireysel psikoterapi imkanı sunuluyor. İBB Bağımlılıkla Mücadele Birimlerine, Alo 153 Çözüm Merkezi üzerinden ulaşabilmek mümkün.

Son yıllarda dijital teknolojilerin hızlı gelişmesi ve teknolojik cihazlara kolay ulaşılabilirlik, başta çocuklar olmak üzere ekran bağımlılığı konusunu gündeme getirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sosyal belediyecilik yaklaşımıyla hayata geçirdiği ‘Bağımlılıkla Mücadele’ hizmetlerine devam ediyor. Sosyal Uyum Destek Merkezleri (SUDEM) üzerinden yürütülen hizmet kapsamında; alkol, madde kullanım bozukluğu ve ekran (dijital) bağımlılığına yönelik rehabilitasyon gerçekleştiriliyor. İBB SUDEM’lerde koruyucu, önleyici ve rehabilite edici hizmetler bir arada sunuluyor. Bağımlı bireyler ve yakınlarına sosyal destek ve rehabilitasyon sağlanırken; toplumun genelinin bilinçlendirilmesi ve bağımlılıktan korunması amaçlanıyor.

Gereksinime göre psikoterapi

Konuya ilişkin İBB'den yapılan açıklamaya göre, SUDEM’lerde, uzman klinik psikologlarca bağımlı tanısı konulan kişinin ihtiyaçlarına göre bireysel psikoterapi hizmeti veriliyor. Yine bireyin ihtiyacına göre kişi, ergoterapi (İş ve Uğraşı Terapisi) ve spor ile rehabilitasyon çalışmalarına yönlendiriliyor. Bağımlılığın bir “aile hastalığı” olması düşüncesinden hareketle, bireysel çalışmalara ek olarak yakınları da rehabilitasyon sürecine dahil edilebiliyor.

Çocuklarda önleyici çalışmalar, 5 merkezde ücretsiz hizmet

Çocukluklarda dikkat eksikliği, uyku bozukluğu, sosyal izolasyon ve akademik başarıda düşüş gibi olumsuz etkiler yaratabilen ekran bağımlılığı konusunda önleyici çalışmalar da yürütülüyor. Çocukların sağlıklı dijital alışkanlıklar geliştirmelerine yardımcı olmak için bireysel psikoterapi ve ergoterapinin yanı sıra ailelerle ve çocuklarla işbirliği içinde çalışılıyor. Ailelere yönelik psiko-eğitimler ve grup çalışmaları gibi atölye etkinlikleri düzenlenerek, ailelerin çocuklarının ekran sürelerini yönetmelerine destek sağlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri

ARNAVUTKÖY’DE KAHRAMANMARAŞ RÜZGARI ESTİ
İSTANBUL’UN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU
GAZİOSMANPAŞALI GENÇLER BESYO HAYALLERİNE KAVUŞTU
KARTAL BELEDİYESİ YOĞUN YAĞIŞLARA KARŞI ALARMA GEÇTİ
SİLİVRİ’DE DONDURUCU HAVAYA ALDIRMAYIP SU KAYAĞI YAPTILAR: ONLARA TÜM AYLAR TEMMUZ