İzmit Belediyesi’nin düzenlediği Kadın Çalıştayı’nın kapanış bildirgesinde, “Eşitliğin yerelden başladığı bir Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz. Ve olmazsa olmazımız; İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” denildi.
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in ekibiyle birlikte ev sahipliği yaptığı ve iki gün süren Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çalıştayı’nın kapanışında Moderatör Nuran Belet tarafından bildirge okundu. Bildirgede, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Protokolü’nü imzalayan belediyelerin, İzmit Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir araya geldiğine” dikkat çekildi. Bildirge şöyle:
“- Covid-19 sürecinde kadın ve kız çocuklarına şiddet gözle görülür şekilde arttı. İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek de kadının istihdama ve sosyal yaşama katılmasını güçleştiren eşitsizlikleri katladı.
“- TKDF ve çalıştaya katılan belediyeler toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinin bütünsel bir yaklaşım gerektirdiğinden hareketle, acil yarım hattının yerelde yaygınlaştırılması ve şiddete uğramış ya da risk altındaki kadın ve kız çocuklarına yönelik kapsayıcı hizmetler sunulması konusunda birlikte hareket edeceklerdir.
- Ortak görüşlerin ve iyi uygulama örneklerinin yer aldığı çalıştay sonuç kitapları, kaynak kitap olarak kullanılması amacıyla belediyelerle ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.
-Belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliği eylem planı oluşturması ve/veya mevcut planların kurumsallaşması, eşitlik politikalarının sürdürülebilir olması için şarttır.
-Eşitliğin yerelden başladığı bir Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz. Ve olmazsa olmazımız; İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz.”