KÂĞITHANE’DE TONLARCA ASBESTE DUR DENİLDİ

Türkiye’de asbest tespit çalışması yapabilen sayılı belediyeler arasında gösterilen Kâğıthane Belediyesi’nin Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı İş Sağlığı ve Güvenliği Biriminde görevli asbest söküm uzmanları, ilçenin her bir noktasında binaların iç ve çatılarında asbest denetimi yapıyor. Alınan katı numuneler İSGÜM ve TÜRKAK tarafından bu yönde akreditasyonu olan laboratuvara gönderiliyor.

Laboratuvar sonuçları neticesinde binada asbest tespit edilmesi halinde; havaya karışmaması için belediyeye bağlı uzman ekiplerce dikkatli şekilde kırmadan, dökmeden sökülerek istif edilip, özel ambalajlarla paketleniyor. Bu sayede bölge halkının ileride maruz kalabileceği hastalık riskleri önleniyor.

Asbest Nedir?

Isıya, aşınmaya ve kimyasal maddelere karşı son derece dayanıklı bir mineral olarak bilinen asbest liflerinin solunması; akciğer kanseri, mezotelyoma ve asbestozis gibi ciddi sağlık sorunlarına sebep oluyor. Asbest, ısıyı ve elektriği yalıtması, sürtünmeye ve asit gibi maddelere dayanıklı olması nedeniyle sihirli mineral olarak biliniyor ve çok uzun yıllardır inşaat, gemi, otomotiv, tekstil, marley, içme suyu borusu, levha, kazan, boru kaplamaları, fren ve debriyaj balatası, conta ve asbestli iplik gibi malzemelerin üretiminde kullanılıyordu.

29 Ağustos 2010 tarihinde asbestin üretimi, kullanımı ve asbest içeren malzemelerin piyasaya arzı yasaklandı. Asbestle ilgili yalnızca söküm, yıkım, tamir, bakım ve uzaklaştırma işlerine izin veriliyor. Kâğıthane Belediyesi, Türkiye’de asbest tespit çalışması yapabilen sayılı belediyeler arasında bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL Haberleri

Başkan Balcıoğlu, Öğretmenler Günü Çelenk Sunma Törenine Katıldı
Başkan Balcıoğlu, SİSED’in Öğretmenler Günü Programına Katıldı
BÜYÜKÇEKMECE’DE BİNLERCE ÖĞRETMEN "ÖĞRETMENLER GÜNÜ BALOSU"NDA BULUŞTU
HATTATLAR İCAZETLERİNİ ALDI
NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ ADAYI YAZARDAN ARAPÇA BARIŞ PSİKOLOJİSİ