İzmir Karaburun Belediyesi ile Demokrasi Üniversitesi iş birliğiyle ilçenin doğal dokusunun korunması için çalışma yapılacak. Üniversitenin Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde eğitim gören 4. sınıf öğrencileri, "Peyzaj Planlama’, "Peyzaj Onarım" ve "Peyzaj Tasarım" projelerini iki dönem boyunca Karaburun’da yürütecek, ilçenin doğal güzelliklerine de peyzaj çalışması ile katkı koyacak.
İzmir Demokrasi Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrenci ve öğretim üyelerini belediyeye ait Nergis Kafe’de misafir eden Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, ilçenin tarihi ve doğal dokusu hakkında bilgi verdi. İzmir’in ilçeleri arasında doğal dokusu en iyi korunan yerlerin başında Karaburun’un geldiğini söyleyen Erdoğan, “Beton denizinde boğulmuş bir Karaburun’u asla görmek istemiyoruz” dedi.
ERDOĞAN: ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ
Öğrencilerin yapacakları çalışmalarda bu vizyonun yol gösterici olması gerektiğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:
“Geleceğimizin güvencesi pırıl pırıl gençlerimizi ve kıymetli hocalarını ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizden ilk beklentimiz, ilçemize ve doğal dokumuza uygun, hemşehrilerimiz ve misafirlerimizin de bu noktadaki farkındalığını artırıcı çalışmalar yapmaları. Bizler de sizlerin çalışmalarını, projelerini yakından ve heyecanla takip edecek, elimizden gelen tüm desteği vereceğiz.’’
ÇALIŞMA ALANLARI BELİRLENDİ
İzmir Demokrasi Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, proje dersleri kapsamında gruplara ayrılacak. Grupların öncelik çalışma alanları; Karaburun’da doğal güzelliği ile ünlü olan ve Karaburun Belediyesi’nin çalışmaları sonucunda yok olmaktan kurtulan İris Gölü, Kentsel Sit Alanı ilan edilen Sazak Köyü ve balık çiftliklerinin baskısı altındaki Eğriliman bölgesi olacak. Yaz dönemi başlangıcında bitecek projeler, iş hayatına atılacak öğrenciler için çok önemli bir deneyim olurken, Karaburun’un doğal güzelliklerine peyzaj çalışmaları ile destek verecek.