Kaymakam, Belediye Başkanı, 6 Siyasi Parti ve Esenyurtlular El Ele Verdi…

“Temiz Yurt Esenyurt” Hareketine Tam Destek!

 Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özertarafından ilçede ilk kez başlatılan “Bütünleşik Kent Temizliği” hareketi herkesimden destek aldı. İlçe Kaymakamlığı, siyasi partiler, STK’lar vevatandaşlar gelecek nesillere yaşanılabilir bir kent bırakmak için ele eleverdi.

 Esenyurt Belediyesinin, İlçe Kaymakamlığı ilebirlikte düzenlediği “Bütünleşik Kent Temizliği” hareketi başladı. Çevretemizliği ve sürdürülebilir bir kent yaşamını ilçeye kazandırmak amacıylahayata geçirilen projeye kentin tüm paydaşlarından tam destek geldi. Kampanyakapsamında Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. Ahmet Özer, Esenyurt Emniyet Müdürü Özay Kayhan, Esenyurt Milli EğitimMüdürü Tayfun Özyolcu, Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. SüleymanÖzdemir, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlaryaşanabilir bir Esenyurt için harekete geçti.

Altı ay boyunca devam edecektemizlik hareketinin lansmanı Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Kentintüm paydaşlarının bir araya geldiği lansmanın ardından, Tabela Meydanı’na doğrubir farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Başkan Özer ve KaymakamÇobanoğlu’nun öncülüğünde yürüyen katılımcılar, meydan ve sokaklardaki çöpleride topladı.

 Yaşanılabilir BirGelecek İçin Elele

 Temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir kentoluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Özer, projenin tüm Esenyurthalkının ortak sorumluluğunda olduğunu vurguladı. Özer şunları söyledi:“Projede ilk adımı attığımızda, tüm siyasi partilerin, sivil toplumkuruluşlarının ve halkımızın bu çalışmaya katılmasının ne kadar önemli olduğunuvurguladım. Özellikle Sayın Kaymakamımızın önderliğinde bu çalışmayı başarıyaulaştırmalıyız. Bugün, burada böylesine geniş bir katılım görmek, doğru yoldaolduğumuzu gösteriyor.”

 Projenin3 Ana Ayağı: Temizlik, Farkındalık, Alışkanlık

 Bütünleşik Kent Temizliği hareketinin üç temelayağa dayandığını belirten Prof. Özer, “Birinci ayağını belediye olarak bizüstleniyoruz. Belediyemiz, temizlik faaliyetlerini artırarak sürdürmeye devamediyor. Zaten bir ilçe belediyesinin en temel görevlerinden biri temizliktir.Meclis üyelerimizle bu konuda sürekli konuşuyoruz ve ben hep şunu söylüyorum:Birinci önceliğimiz temizlik. Asfaltı birkaç gün sonra yapabilirsiniz, parkıbir hafta sonra tamamlayabilirsiniz ama çöpler bir gün bile geciktiğinde sağlıkriske girer. Bu nedenle göreve geldiğim günden beri en çok üzerinde durduğumkonu temizliktir. Belediyemizin temizlik filosunu tamamen yeniledik. Şu ansıfır kilometre 114 aracımız var. Ayrıca yeni personel alımlarıgerçekleştirdik. Şu an yaklaşık 750 personelimizle Esenyurt’u temiz tutmak içingece gündüz demeden çalışıyoruz. Bir farkındalık kampanyası da başlattık.Belediye ne yaparsa yapsın, halkın desteği olmadan başarıya ulaşmak mümkündeğildir” dedi.

‘Mahalle Mahalle Dolaşıp Farkındalığı Artıracağız’

Projenin ikinci ayağının halkınbilinçlendirilmesi ve farkındalık yaratılması olduğunu dile getiren Özer şöyledevam etti: “Esenyurt bizim evimiz ve bu evi birlikte temiz tutmalıyız.Halkımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla, okullarımızla ve siyasi partilerimizlebu bilinci yaymak zorundayız. Temizlik sadece belediyenin görevi değildir, hepimizinortak sorumluluğudur. Projenin üçüncü ve en önemli ayağı ise temizlikbilincinin bir alışkanlık haline getirilmesi... Herkes evinin önünü temiztutarsa, temiz bir Esenyurt’a kavuşuruz. Bu kampanya altı ay boyunca sürecek vebu süreçte mahalle mahalle dolaşıp farkındalığı artıracağız. Esenyurt’ungelecekte yalnızca İstanbul’un değil, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacağınainanıyorum. Bu kampanyayı başlatalım ki gelecek nesiller bizden razı olsun. Benprojeye destek sunan herkese teşekkür ediyorum.”

 “Temiz Bir ÇevreMutlu Bir Esenyurt İçin Çalışacağız”

Başkan Özer, Tabela Meydanı’ndakendisini karşılayan çocuklarla birlikte “Bir Dünya Bırakın” şarkısınıseslendirdi. Çocuklara çevre bilincini aşılamanın önemine dikkat çeken Özer,“Bu çocuklarımıza temiz, güzel bir Esenyurt bırakmakla mükellefiz. Onlara buişin ne kadar önemli olduğunu anlatmalı ve davranışlarımızla örnek olmalıyız.Esenyurt bizim evimiz ve bu evi temiz tutmak hepimizin görevidir. Hep birliktetemiz bir çevre, mutlu bir Esenyurt için çalışacağız” diye konuştu.

“Hedefimiz Temiz ve Güvenli Bir Esenyurt”

Sokakların hem kir ve tozdan hemde kötü olaylardan arındırılacağını ifade eden Kaymakam Fatih Çobanoğlu ise“Değerli Başkanımız projeyi anlattığında ben yalnızca destek vermeklekalmayacağımı, bizzat içinde olacağımı söyledim. Çünkü bu proje hepimiziilgilendiriyor. Esenyurt hepimizin ve burada yaşayan herkesin temiz bir çevredeyaşama hakkı var. Projede yaptırım uygulayacak mısınız diye sordum. Belediyeolarak bu konuda kararlı olduklarını belirttiler. Altı ay boyunca sürecek olanbu kampanya sonrasında, çevre kurallarına uymayanlara cezai yaptırımlar uygulanacak.Bu kararlılık, projenin başarısında kilit rol oynayacaktır” şeklinde konuştu.

“Sokaklarımızı Sadece Çöpten Değil, Uyuşturucudan daTemizleyeceğiz”

İlçe emniyet müdürlüğü ilesürekli görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Kaymakam Çobanoğlu, “Sokaklarımızısadece çöpten değil, uyuşturucudan da temizleyeceğiz. Esenyurt’u hem temiz hemde güvenli bir yer haline getirmeyi amaçlıyoruz. 2023 ve 2024 asayiş olaylarıdeğerlendirmesine göre, ilçemizde suç oranında %13’lük bir düşüş var. Emniyetekiplerimiz sahada gece gündüz çalışıyor. Personel ve araç sayımızı artırıyor,MOBESE kamera sayımızı çoğaltıyoruz. Esenyurt’u daha güvenli, huzurlu ve temizbir yer haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Temizlik Hareketine Tam Destek

 Başlatılan temizlik projesini olumlukarşıladığını ifade eden Ayten Toprak şöyle konuştu: “Sokaklarıntemizlendiğini, çöp konteynerlerinin yenilendiğini ve çevre düzenlemesininarttığını görmek memnuniyet verici. Belediye Başkanımızın çevre temizliğikonusuna ciddi bir ilgi gösterdiğini düşünüyorum. Bu ilgiyi diğer konulardaolduğu gibi bu alanda da artarak sürdürmesini bekliyoruz.”

 “Temiz Bir GelecekHerkesin Hakkı”

Esenyurt’un geçmişte çöp vekirlilik sorunlarıyla mücadele ettiğini belirten Belinay, “İnşallah bu temizlikçalışmalarını geleceğe taşıyacağız ve hep birlikte çevremizi korumak içinetkinlikler düzenleyeceğiz. Bu konuda Başkanımız Ahmet Özer’e teşekkürediyorum, çünkü temiz bir gelecek herkesin hakkı, özellikle biz çocukların”dedi.

Etkinliklerle Dolu 6 Ay

6 ay sürecek kampanya boyunca,çevre temizliği ve geri dönüşüm konularında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.Vatandaşların çöplerini ayrıştırması, sürdürülebilir bir kent yaşamı ve sıfıratık uygulamaları gibi başlıkların yer aldığı programda; farkındalıkyürüyüşleri, yarışmalar ve eğitim programları ile halkın katılımı teşvikedilecek. Ayrıca, uzun vadede atık yönetimi, kaynakların verimli kullanılmasıve israfın önlenmesi gibi sürdürülebilirlik hedefleri de projenin önemli birparçası olacak.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

Başkan Akgün: “Bütçeyi en tasarruflu şekilde kullanarak, acil beklentilere cevap verecek şekilde hizmetleri yürütmek hepimizin g
Tuzla Belediyesi, afetlere hazırlıkta kararlılıkla ilerliyor
İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Mert Erişken, Başkan Bora Balcıoğlu’nu Ziyaret Etti
Yeniden Refah Partisi Silivri İlçe Başkanı Ömer Hakverdi, Başkan Balcıoğlu’nu Ziyaret Etti
Esenyurt’ta Eğitime Profesör Eli Değiyor…