KILIÇDAROĞLU, CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI’NIN DÜZENLEDİĞİ 2. GELENEKSEL ÖYKÜ VE FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ’NE KATILDI

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Öykü ve Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı....

Haber: OKTAY YILDIRIM - Kamera: ANIL VEREL

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. Geleneksel Öykü ve Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Yarışmada dereceye girenlerin ödüllerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından sağlık çalışanlarına ithafen “Korona Günlerinde Umut” adlı temayla düzenlenen 2. Geleneksel Öykü ve Fotoğraf Yarışması Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve davetliler katıldı.

Yarışmada dereceye giren yarışmacıların ödüllerini CHP Lideri Kılıçdaroğlu verdi. Yarışmada öykü dalında “İstanbullu Kemal” öyküsüyle Enes Ersagun Aslan, fotoğraf dalında "Kız Kulesi" fotoğrafıyla Murat İbranoğlu birinci oldu. Tören öncesi CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Saniye Yurdakul kısa bir konuşma yaptı. Yurdakul, öykü yarışmasını kaygının ve mutsuzluğun arttığı salgın döneminde umut kavramını hatırlatması amacıyla düzenlediklerini söyledi. 

“KARANLIĞI YIRTABİLECEĞİMİZ GERÇEĞİNİ HERKESİN FARK ETMESİNİ İSTEDİK”

Yurdakul’un konuşmasında şunları söyledi:

Dünyayı etkisi altına alan Covid -19 pandemisi ülkemizde de derin tahribatlar yarattı. Sağlık, ekonomi eğitim, kültür, sanat ve daha birçok alanda kısacası hayatımızın tüm alanlarında olumsuzluklar yaşadık yaşamaya da devam ediyoruz. Pandemi deyince akla ilk gelen ve en çok etkilenen ama kuşkusuz ki sağlık çalışanları oldu. Peki bu süreçte pandemi sadece sağlığımızı mı tehdit etti dersiniz? Bizce kesinlikle hayır. Bu süreçte toplumumuzda kaygıyı, bilinmezliği mutsuzluğu ve haliyle de umutsuzluğu fazlasıyla hissettirdi. Bu durum belki de Covid-19’un kendisi kadar tehlikeli ve etkili oldu. İşte tam da bu noktada düzenlenen öykü yarışmamızın umut kavramını hatırlatmasını, hissettirmesini ve hatta tekrar o umuda sarılmasını hedefledik. Bu hedefi de kültürle, sanatla hayata geçirebileceğimize inandık. Peki bu yeterli miydi? Hayır. Güzel olanın umudu yeşerten en önemli unsur olduğu bilinciyle umut dolu öykülerin yanına güzel fotoğraflar koyalım istedik. "Güzel olan nedir?" diye de pek düşünmedik açıkçası. Çünkü güzel olanı bilmenin ötesinde 24 Haziran sonrası daha fazla hissediyor ve yaşıyorduk. Güzel olan bir tarafı Rumeli, bir tarafı Anadolu'dan nice medeniyetlere başkent olmuş bağrında karnında çocuk kültürleri barındıran, yedi tepeli kadim ve aziz şehir İstanbul. Tüm bu bağlamda öykülerimizle ve fotoğraflarımızla bu süreçte yaşanan tüm acılara, tüm yıkımlara, tüm kayıplara karşı güzel geleceğe olan inancımızı ve umudumuzu dimdik ayakta tutup o karanlığı yırtabileceğimiz gerçeğine bir şekliyle herkesin fark etmesini istedik.

“ANT OLSUN Kİ GELİYOR GELMEKTE OLAN”

Çünkü biliyoruz ki sevgiyle çıkılan her yolda umut vardır. Umut hayal etmektir. Umut, hayalimize ulaşmak için çıktığımız yolculuğumuzda güçlü olabilmektir. Umut, her şeyin bir gün daha güzel olabileceğine tüm yüreğimizde inanmaktır. Umut şartlar ne olursa olsun sadece umut edebildiğin için dimdik ayakta durabilmektir. Umut, içimizdeki güzelliğin dışı yansımasıdır. Korona günlerinde umut ve öykü ve fotoğraf yarışmamıza dair bilgilendirmem oldukça kısa olsa da sürecin kendisi oldukça uzun ve keyifliydi. Sizlerin huzurunda bu projeye emek veren değer katan tüm katılımcı jürimize projemize inanan ve bize destek olan, umut etmekten, umudu büyütmekten, umutlu çalışmaktan asla ama asla vazgeçmeyen ve bizlere de bunu aşılayan İl Başkanım Canan Kaftancıoğlu'na teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de oy verdiğim partime umudu arttırarak iyi olmamanın neden olan Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu'na. Ve sözlerimi Devrim Ezberbozan’ın şiiriyle noktalamak istiyorum; "Korkma! Yak gemi liman ne varsa geçmişte kalan, ant olsun ki geliyor gelmekte olan. Geliyor, gelmekte olan. Okunmamış kitaptan, yaşanamış hayattan. Korkma sarılır her bir yaran. Sen artık bir Anka’sın küllerinden doğansın ant olsun ki geliyor gelmekte olan'.

Öykü ve fotoğraf dalında dereceye girenler isimler ise şöyle:

İstanbullu Kemal adlı öyküsü ile Enes Ersagun Aslan birinci, Yanık Kokusu adlı öyküsüyle İbrahim Şaşma ikinci, Umudun Titrek Işığı adlı öyküsü ile Hüseyin Opruklu üçüncü oldu. Öykü'de Mansiyon ödülleri ise 11. No’lu Daire adlı öyküsü ile Zerrin Mütevellioğlu, Umut adlı öyküsü ile Banu Akeloğlu, Bir avuç sevgi öyküsüyle Suat Sedefoğlu aldı. 

Kız Kulesi adlı fotoğrafı ile Murat İbranoğlu birinci, İstiklal adlı fotoğrafı ile Ömer Şahin ikinci, Beykoz adlı fotoğrafı ile Fatma Demir üçüncü oldu. Mansiyon ödülleri ise Gece/İstanbul Boğazı adlı fotoğrafı ile Turan Toplar, Alman Çeşmesi adlı fotoğrafı ile Sevilay Yurtsever aldı. Jüri özel ödülü ise Pencereden adlı fotoğrafıyla Şerife Keser’e verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ÖZEL HABER Haberleri

MPL lisansı nasıl atpl'e dönüşür
Fırıldak Kubi Kime Denir?
Türkiye'de ilk metroyu kim yaptı?
Toplumun merak ettiği konular nelerdir?
Beyaz Leblebinin Faydaları Nelerdir?