Küçük Turşucular Sokak Hayvanları İçin Üretti

Minik EllerinÜrettiği Turşular Can Dostlarımız İçin Mamaya Dönüştü

Esenyurtlu miniklerin hünerli elleriylehazırladığı turşular, sokak hayvanları için mamaya dönüştü. Küçük turşucular,satıştan elde ettikleri gelirle kedi ve köpek maması aldı. Hayvan dostuçalışmalarıyla örnek olan Esenyurt Belediyesi, mamaları teslim alarak candostlarımıza ulaştırdı.

Esenyurt’ta anaokulu öğrencileri, sokak hayvanları için örnek birçalışma başlattı. Öğrenciler, öğretmenlerinin yardımıyla turşu kurdu. Minikturşucular, hazırladıkları onlarca kavanoz turşuyu okullarının bahçesindesatarak, elde ettikleri gelirle sokakta yaşayan kedi ve köpekler için 1,5 ton mama aldı. Esenyurt Belediyesi ModernHayvan Bakımevi’nde düzenlenen Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğine katılanöğrenciler, mamaları can dostlarımıza ulaştırılmak üzere belediye ekiplerineteslim etti. Mamalar, belediye ekiplerince sokak hayvanlarının beslenmenoktalarına bırakıldı.

“HayvanlarBizim En Yakın Dostumuz”

Etkinlikte turşucu miniklerle bir araya gelen Esenyurt BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Hayvanlar insanların en yakın en samimidostları. Onlar da bir dosta ihtiyaç duyarlar. İşte bu nedenle bizim hayvanlarısevmemiz, korumamız ve onlarla dost olmamız gerekiyor” dedi. Duyarlıdavranışlarından dolayı öğrencilere teşekkür eden Başkan Özer, okulyöneticilerine de plaket verdi.

“Bir BuçukTon Mama Bağışladık”

Her yıl farklı bir kampanyayla sokak hayvanlarına mama desteğindebulunduklarını söyleyen anaokulu müdürü Sevil Cengiz, “Bu yıl çocuklarımızlabirlikte turşu yaptık. Sonra bu turşuları ailelerimize sattık ve elde ettiğimizgelirle kedi köpek maması aldık. Bugün de çocuklarımızla hem barınağımızıziyaret ettik hem de 1,5 tonayakın mamayı yetkililere teslim ettik. Burada bizi çok güzel karşıladılar” diyekonuştu.

BarınaktaKeyifli Bir GünGeçirdiler

Duyarlı minikler, belediyenin çocuklara hayvan sevgisi aşılamakamacıyla düzenlediği Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliğinde hem barınağıgezdi hem de onlar için hazırlanan gösterilerle doyasıya eğlendi. BelediyeninModern Hayvan Bakımevi’nde gerçekleşen etkinlikte hazırlanan palyaçogösterileri, yüz boyama etkinlikleriyle keyifli bir gün geçiren çocuklar,hayvanları sevmeyi de ihmal etmedi.


Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

“Temiz Yurt Esenyurt” Seferberliği Başlıyor…
Esenyurt’ta Yıllardır Bozuk Olan Yollar Yenileniyor!
Tuzla Belediyesi'nin 'Gezici Kent Lokantası'na yurttaşlardan yoğun ilgi
Tuzla Belediyesi'nin 'Gezici Kent Lokantası'na yurttaşlardan yoğun ilgi
HER 8 KADINDAN BİRİ MEME KANSERİ İLE KARŞILAŞIYOR