MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 50 TON DAHA PATATES VE SOĞAN DAĞITMAYA BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 20 Aralık 2021’de başladığı patates ve soğan dağıtımlarının ikinci etabına geçti. İlk etap dağıtımlarında 100 bin...

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 20 Aralık 2021’de başladığı patates ve soğan dağıtımlarının ikinci etabına geçti. İlk etap dağıtımlarında 100 bin kilogram patates ve soğanı 13 ilçede vatandaşlara dağıtan Büyükşehir, ikinci etapta ise 5 kilo patates ve 5 kilo soğandan oluşan toplam 50 bin kilogramlık ürünleri vatandaşlara ulaştırıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşlara yönelik başlattığı patates ve soğan dağıtımları sürüyor. İlk etapta 5 kilogram patates ve 5 kilogram soğandan oluşan toplam 10 kilogramlık ürünleri 13 ilçede vatandaşlara ulaştıran Büyükşehir, toplam 100 bin kilogramlık patates ve soğan dağıtımlarını tamamladı, ikinci etap dağıtımlarına başladı.

100 BİN KİLOGRAMIN ARDINDAN 50 BİN KİLOGRAM DAHA DAĞITILIYOR

İkinci etap dağıtımları kapsamında toplam 50 bin kilogram patates ve soğan Büyükşehir Belediyesi’nin Aşhane personeli tarafından 5’er kilogramlık poşetlere yerleştirildi. 13 ilçede gerçekleştirilen dağıtımlar için yola çıkan araçların bir adresi de Akdeniz ilçesi 3 Ocak Mahallesi oldu.

“DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIN OLDUĞU MAHALLELERDE BU DAĞITIMLARI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi Aşhane Sorumlusu Ergün Horuz, sürdürülen çalışmayla ilgili olarak, “5 kilo soğan ve 5 kilo patates olmak üzere ilk etapta 100 bin kilogram dağıtım gerçekleştirdik. Şu anda da ikinci etabına geçmiş bulunuyoruz. Bu etapta da patates ve soğan dağıtımlarında 50 tona ulaşıyoruz. 5’er kilo soğan ve patatesle dar gelirli vatandaşın mutfağına destek olmaya devam ediyoruz. Bu dağıtımları Mersin’in 13 ilçesinde, daha çok dar gelirli vatandaşların olduğu mahallelerde gerçekleştiriyoruz” dedi.

“ALDIĞIMIZ MAAŞ YETMİYOR Kİ”

Patates ve soğan dağıtımlarından faydalanan vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Bir evde 3 kişi yaşadıklarını belirten Bekir Kuzu, “Oğlan çalışıyor, ben emekliyim. Aldığımız maaş yetmiyor ki. Toplasan evde 3 kişiyiz ama 460 lira elektrik gelmiş. Pazar pazar dolaşıp nerede ucuzsa oradan alıyoruz. Bir domates 13 lira olmuş. Hepsinden yarımşar kilo aldık. Patates, soğan da 5-6 lira, alamıyoruz. Her şey pahalı. Bu desteklerden memnunuz” diye konuştu.

“ÇOK ZOR, ALAMIYORUZ, ZORLANIYORUZ”

Destekten yararlanan Çiğdem Turgut ise bir evde 7 kişi yaşadıklarını ve 4 çocuğa baktıklarını söyledi. Çocukların patates kızartmasını sevdiğini vurgulayan Turgut, “Çok zor, alamıyoruz, zorlanıyoruz. Çocuklar da okuyor. O yüzden zor oluyor. Belediye Başkanımız patates ve soğan göndermişti, onları aldık. Teşekkür ediyoruz kendilerine. Çocuklara patates kızartırız bol bol” dedi.

“3-4 TANE PATATES ALIYORSUN, 6 LİRA”

Bir emekli maaşıyla geçindiklerini belirten Raziye Arbas, “2 kişi yaşıyoruz. Paldır küldür gidiyoruz, idare etmeye çalışıyoruz. Bir emekli maaşıyla geçiniyoruz” derken, eşi Bekir Arbas ise “Patates pahalı. 3-4 tane patates alıyorsun, 6 lira. Domates 10 lira olmuş. Görülmemiş bir şey” diye konuştu.

“HER ŞEYİN FİYATI İKİ KATI OLMUŞ”

Kurt ailesi de her şeyin fiyatının arttığına dikkat çekti. Naci Kurt, “Her şeyin fiyatı iki katı olmuş. Alamıyoruz. Şu anda patates, soğan geldi. Ondan önce unumuz geldi” dedi.

Eşi ise 3 Ocak Mahallesi’nde yaşadıklarını belirterek “Unutulmuş bir mahalleydi burası, sucu bile buranın var olduğunu bilmiyordu. Vahap Başkanın sayesinde bu mahalle var oldu” diye konuştu.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ÖZEL HABER Haberleri

MPL lisansı nasıl atpl'e dönüşür
Fırıldak Kubi Kime Denir?
Türkiye'de ilk metroyu kim yaptı?
Toplumun merak ettiği konular nelerdir?
Beyaz Leblebinin Faydaları Nelerdir?