MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN YANGIN TATBİKATI

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ana çözüm ortağı olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yangın tatbikatı yaptı. İtfaiye Dairesi’ne bağlı itfaiye erleri,...

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) ana çözüm ortağı olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, yangın tatbikatı yaptı. İtfaiye Dairesi’ne bağlı itfaiye erleri, senaryo gereği merkez üssü Tarsus olan 7,0 şiddetindeki deprem ve sonrası için müdahalede bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ana çözüm ortağı olduğu TAMP çerçevesinde gerçeğini aratmayan bir tatbikat yaptı. AFAD gözetiminde İtfaiye Dairesi tarafından Mezitli Grup Amirliği’nde yapılan tatbikatta, olası yerleşim yeri, sanayi ve orman yangını sonrası yapılan müdahale şekilleri işlendi. İple ve merdivenle erişim tekniği ile yaralı kurtarma, ardından yangın söndürme müdahalesinin yapıldığı tatbikatta, kadın itfaiye personeli de iş başındaydı.

İP VE MERDİVENLE ERİŞİM TEKNİĞİİLE KURTARMA OPERASYONU

AFAD’dan gönderilen senaryo gereği merkez üssü Tarsus olan 7,0 büyüklüğünde deprem ve sonrasında oluşabilecek ikincil afetlere müdahale konusunun işlendiği tatbikatta, çıkan yangın sonucu binada mahsur kalan ve çatıya çıkan vatandaşın kurtarılması için itfaiye ekipleri harekete geçti.

Vatandaşın mahsur kaldığı binaya gelen ekipler, itfaiye aracının kovası ile çatıya ulaşarak yaralıyı kurtardı. Ardından orman gibi doğa koşullarında olabilecek kurtarma operasyonunda kullanılan iple kurtarma tekniği, katılımcılara uygulamalı olarak anlatıldı. Tatbikat kapsamında son olarak yangın söndürme tüpleri ile yangın söndürme işlemi yapıldı.

Olası afet durumunda meydana gelebilecek yangınlara müdahale ve mahsur kalan canlıların kurtarılmasına yönelik AFAD gözetmenliğinde yapılan tatbikatta, destek çözüm ortağı olan İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet, Çevre ve Şehircilik, Orman Bölge ve Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri de yer aldı.

EN ETKİN MÜDAHALE YÖNTEMLERİ ANLATILDI

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Sivil Savunma Şube Müdürlüğü’nde sivil savunma amiri olarak görev yapan Mehmet Elal, TAMP’ta bulunan 26 yerel düzeyde çalışma grubundan biri olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki Yangın Çalışma Grubu’nun görevlerini anlattı. Yılda bir kez yapılması zorunlu olan eğitimin ve senaryo gereği gerçekleştirilen tatbikatın detaylarını da paylaşan Elal, “Deprem sonrasında meydana gelen ikincil afetler dediğimiz afetlerde şehrimizde sanayi bölgesinde ve şehrimizin belirli kesimlerinde yangınlar meydana geldiği, hasar gören bazı binalarda vatandaşlarımızın mahsur kaldığı bilgisini aldık. Hasarlı binada kalmış olan vatandaşın indirilmesi ve şehrimizde muhtelif bölgelerde çıkmış olan yangınların söndürülmesine müdahale ettik” dedi.

Elal, afet öncesinde, afet sırasında ve sonrasında en etkin mücadele ve müdahale şekliyle oluşabilecek maddi ve manevi kaybın en aza indirmesinin amaçladıklarını söyleyerek, “Diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla bir afet esnasında nasıl mücadele edeceğimizi, nasıl düzenli ve koordineli bir şekilde çalışacağımızı istişare ettik” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ASAYİŞ Haberleri

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ SELAMİ YILDIZ’DAN ‘MOTOSİKLETLİ SUÇ ÇETESİ’ AÇIKLAMASI
SULTANBEYLİ’DE BARAKA YANGINI: ALEVLER PARK HALİNDEKİ ARACA SIÇRADI
HRANT DİNK CİNAYETİNİN TETİKÇİSİ OGÜN SAMAST’IN DAVASI DÜŞTÜ
SARIYER’DE YIKILMA TEHLİKESİ OLAN ASIRLIK BİNA KORKUTUYOR
BÜYÜKÇEKMECE’DE VİLLA ÖNÜNDE LÜKS ARACA KALAŞNİKOFLU SALDIRI: 1 YARALI