MOBİLYA SEKTÖRÜ TAKSİT SAYISININ DÜŞÜRÜLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ: "KINIYORUZ. KARARDAN İVEDİLİKLE DÖNÜLMELİ"

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, kredi kartı taksit sayılarının düşürülmesine tepki gösterdi. “Mobilya alışverişlerinde taksitlendirmenin 12 aydan...

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, kredi kartı taksit sayılarının düşürülmesine tepki gösterdi.  “Mobilya alışverişlerinde taksitlendirmenin 12 aydan 9 aya düşürülmesini kınıyoruz” diyen Balcı, karardan ivedilikle dönülmesini istedi.

MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu‘nun (BDDK) kredi kartı taksit sayılarının düşürülmesine yönelik düzenlemesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Mobilya sektörü temsilcileri olarak, taksit sayısının 12 aydan 9 aya düşürülmesini kınadıklarını belirten Balcı, şunları söyledi:

"SEKTÖRÜMÜZE BİR ÇELME DAHA TAKILMIŞ OLDU"

"Hali hazırda Aralık 2020’de 18 aydan 12 aya düşürülen mobilya alışveriş taksitlendirme kararının ardından sektörümüze bir çelme daha takılmış oldu. BDDK bu kararı sektörlerin dinamiklerine göre almalıdır. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde birçok sektör ekonomik anlamda olumsuz etkilenmiştir. Mobilya sektörü de son 1,5 yıldır türlü zorluklarla mücadele etmek zorunda kalmıştır ve buna rağmen fabrikalarda üretimi aksattırmamaya gayret etmiştir. İşin perakende boyutunda ise mağazalar uzun bir süre hafta sonu hizmet verememiş bu nedenle de ciro kayıpları yaşanmıştır. Tam yeni normalleşmeye geçtiğimiz ve düğün alışverişlerinin de hızla devam ettiği bu dönemde alınan bu kararıçok yanlış buluyoruz. İnsanların satın alma gücü zayıflamıştır. Bu nedenle kullanıcılara taksit imkanı sunulması hem tüketicinin cebini hafifletmekte hem de sektöre girdi sağlamaktadır. Bu tarz kararlar alındığında tüm sektörlerin dernek başkanlarıyla görüşülmeli ve istişare edilerek ortak bir karar alınmalıdır. Taksit sayısının düşmesi vatandaşın da bizlerin de elini kolunu bağlıyor.

“VERİLEN KARARDAN İVEDİLİKLE DÖNÜLMELİDİR”

Mobilya sektörümüzün 2021 yılı sonunda 70 milyar TL’lik bir satış hedefi var. Bu doğrultuda yaşadığımız hammadde sorunlarına rağmen üretimi aksattırmadan devam ediyor ve müşterilerimize teslimatlarında yaşadığımız teslim sürelerini uzatmamak adına var gücümüzle çalışıyoruz. Bunun üzerine bir de vatandaşa 12 ay yerine 9 ay taksit yaparsak, vatandaşımız alışveriş yapma tercihini erteler. Bu doğrultuda giderleri çok fazla olan mobilya perakendeciliğimiz iç piyasada yeniden bir daralma yaşayacaktır. Bu konuda verilen karardan ivedilikle dönülmelidir.” 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

KONUTTA AMORTİSMAN SÜRELERİ KISALDI
İŞ BANKASI İLE ALİPAY İŞ BİRLİĞİNDE YENİ DÖNEM
PEGASUS HAVA YOLLARI’NDAN 200 UÇAK SİPARİŞİ
TECH EXPORT TÜRKİYE SUMMİT 2024 DÜZENLENDİ
TEKNOSA’YA PAZARLAMA ALANINDA 6 ÖDÜL BİRDEN