Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, pandemi sonrası gelişen koşullarda eğitimin iyileştirilmesi için alternatif sunan bir dijital okul platformu olan “Life School” projesi hakkında, "Eğitim teknolojisi anlamında farklı yaklaşımlarla içerik üretme konusunda da çok önemli bir ufuk açacak" değerlendirmesini yaptı.
“Life School” Bilim Kurulu üyesi, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Abdülrezak Altun, tanıtımı bugün yapılan “Life School” dijital okul projesinin iletişim boyutunu ANKA Haber Ajansı'na değerlendirdi. Altun'un açıklamasışöyle:
"TEKNOLOJİLERİN KULLANILMA GEREKLİLİĞİ, ÇOK BELİRGİN BİR DURUMU ORTAYA ÇIKARDI"
"Bu tür eğitime ilişkin özel girişimler, özellikle pandemi sonrası ortaya çıkan eğitim ihtiyacı açısından çok önemli. Bizim en azından bu sürecin daha verimli ve akılcı kullanılması açısından katkılarımız olacağını düşünüyoruz. Hepimiz aynı eğitim süreçlerinden geçtik ve pandemi dönemine kadar bu süreçlerde çok önemli bir değişiklik yoktu. Bu ortaya çıkan yeni durum, burada teknolojinin kullanılma gerekliliği çok belirgin bir durumu ortaya çıkardı. Özellikle bu yeni dünyaya uyumlanma konusunda genç kuşakların önemli bir sorunu olabileceğini gösterdi bize. Aslında bir sosyal varlık olan insanın bu süreçte toplumsal yaşamdan uzaklaştığını, özellikle çocukların toplumsallaşma konusunda çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldığını biliyoruz. Çocuk oyun oynayarak, akranlarıyla beraber olarak büyüyor aslında ama bu süreçte, dışında kalındı. Ve anlaşılıyor ki bundan sonra da tahayyül ettiğimiz eskiye dönme şansımız pek fazla olmayacak. Dolayısıyla bu tür çabalar önemli.
"GENÇ ARKADAŞLAR, KARŞI KARŞIYA KALDIKLARI BU ORTAMI DAHA VERİMLİ KULLANABİLECEKLER"
Televizyonlarımız var, internet ortamı var ama bunun içinde uygun bir içerik dolaşmadığı sürece araçlar tek başına bir şey ifade etmiyor. Bu Life School çalışması, sonuç olarak bize çok fazla olanak sunan bu internet teknolojisi ve buna bağlı olarak bireysel eğitim teknolojisi anlamında farklı yaklaşımlarla içerik üretme konusunda da çok önemli bir ufuk açacak. Biz bu eskimiş yöntemlerin Life School’da çok daha farklı ve yeni teknolojilere uygun bir biçimde kullanılacağını biliyoruz. Genç arkadaşlar, karşı karşıya kaldıkları bu ortamı daha verimli kullanabilecekler.
"KENDİLERİNİİFADE EDEBİLECEKLERİÜRÜNLER ORTAYA KOYMA ŞANSLARI OLACAK"
Özellikle iletişim konusunda da vurgulamakta yarar var, bu sürecin tamamı etkileşim üzerine kurulu. Yani bu portaldan yararlanacak olanların ürettikleri materyallerin geri dönüşleri olacak. Bunların bir portfolyo oluşturması düşünülüyor. Üretilen materyaller de daha çok iletişim alanıyla ilgili; fotoğraf çekmek, sosyal kampanya hazırlamak, kamu spotu çekmek gibi şeyler… Öğrencilerden buralarda çok büyük işler yapmalarını beklemek belki mümkün değil ama ellerinde kamera özelliği olan akıllı telefonlar mevcut. Bilgisayarlarında çeşitli görüntü işleme teknolojileri mevcut. Bunlarla beraber rahatlıkla kendilerini ifade edebilecekleri ürünler ortaya koyma şansları olacak. O açıdan yararlı bir iş diye bakıyoruz biz buna."