S.A.A.Y. ve Sah. Der. Koşusu'nda birinciliğe Soyluşah uzandı

4 yaşlı safkan Arap atlarının iştirak ettiği koşu, 1900 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

Koşuyu (G2/DHT); Mehmet Ercan Emre tarafından yetiştirilen, Mahmut Çadırcı'nın sahibi olduğu, Hikmet Turan tarafından antrene edilen 4 yaşındaki kır erkek safkan Soyluşah (Uçanbey - İkbalim / Yaşarcık) jokeyi Gökhan Kocakaya ile kazanarak, kariyerinin beşinci birinciliğine ulaştı.

Koşunun videosu için tıklayınız.

8 safkanın birincilik için mücadele verdiği ve keyifli bir mücadeleye sahne olan koşuda ikinciliği, Ahmet Çelik idaresindeki Tomar elde ederken, Mustafa Çiçek ile bu koşuya katılan Şafak Zamanı  üçüncü,  Dayanıklı Tay jokeyi Halis Karataş ile dördüncü ve Ali Yıldız idaresindeki Bahçederebeyi isimli safkan da beşinci oldu.

Koşunun galibi Soyluşah için bitiriş derecesi 2.08.08 olurken, farklar Burun - 1/2 Boy - Burun - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Alp Oktay'a kupasını, Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği Genel Sekreteri Ali Kayakıt verdi.



Törende ayrıca, Soyluşah isimli safkanın jokeyi Gökhan Kocakaya'ya ödülünü, Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Alim Melih Kura verdi. Törene, Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk de katıldı.


 

SAFKAN ARAP ATI YETİŞTİRİCİLERİ VE SAHİPLERİ DERNEŞ„İ

Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği (SAAYSD), Türkiye'de yetiştirilen Safkan Arap atı ırkının korunmasına, geliştirilmesine, yayılmasına hizmet etmek, at yetiştiriciliğini özendirmek ve bunlarla ilgili tüm düzenlemeleri yönetmek ve uygulamak amacıyla kurulmuştur. Safkan Arap atı yetiştiricilerinin sorunlarını çözüme kavuşturmak, hak ve menfaatlerinin korunması için kamu, kurum ve kuruluşları ile gerekli yazışmaları yaparak takip etmek, üyeleri bilgilendirmek, birlik, beraberlik ve yardımlaşmayı sağlamak derneğin temel görevleri arasındadır. Bu amaçlar doğrultusunda Safkan Arap Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği, yurt içinde ve yurt dışında çalışmalarını sürdürmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri

Atyarışı.com Koşuları İstanbul'da düzenlendi
A. Hücum Tulgar Koşusu'nu The King Siayer kazandı
5 Ekim Cumartesi günü yapılacak yurt dışı yarış programı ve erken bahis oranları
Fransa’da düzenlenen TJK Koşusu’nu Maranoa Charlie kazandı
4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü