Sedat Üründül Koşusu'nu Sound Of Summer kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının iştirak ettiği koşu, 1400 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

Koşuyu; (KV-7); Deniz Kurtel'in yetiştiricisi, Melis Kurtel Emin'in sahibi olduğu, Hakan Yüzbaşı tarafından antrene edilen 4 yaşındaki doru erkek safkan Sound Of Summer (Torok - Lady Derya / Unaccounted For) jokeyi Akın Sözen idaresinde kazanarak, kariyerinin beşinci birinciliğine ulaştı.

4 safkanın birincilik için mücadele verdiği koşuda ikinciliği, Peekaboo elde ederken, Iron Sky üçüncü, Gutshot ise dördüncü oldu.

Koşunun galibi Sound Of Summer için bitiriş derecesi 1.22.82 olurken, farklar  Boyun - 2 Boy - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.



Koşu ardından düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına Mehmet Demir'e kupasını, merhum Sedat Üründül'ün oğlu Ömer Üründül verdi.



Törende ayrıca, safkanın antrenörü adına Mehmet Demir'e plaketini merhumum torunu Mert Üründül verirken, jokey Akın Sözen'e ise plaketini merhum Sedat Üründül'ün torunu Emir Üründül verdi.



Törene, Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kerem Alkan, Asli Üyemiz Can N. Güven ile davetliler de katıldı.

 

Sedat Üründül

1920 yılında İstanbul'da doğan Sedat Üründül, Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Ardından 1946 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nde yükseköğrenimini tamamlayan Üründül, şantiye şefi olarak çalışmaya başladı. Çalıştığı inşaat firmasının çeşitli alanlarda merkez yöneticiliğini de yapan Üründül, 1966 yılında ortağı A. Cemal Kura ile birlikte karayolları, demiryolları, barajlar ve tüneller inşa eden Palet İnşaat Şirketi'ni kurdu. Türkiye'nin en büyük barajı olan Atatürk Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni inşa etmek üzere kurulan Ata İnşaat Şirketi'nin ortağı olarak Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiricilik yapan Sedat Üründül, Nadas isimli safkanıyla 1974 yılında Gazi Koşusu ve Kısrak Koşuları, 1974, 1975 ve 1976 yıllarında üst üste 3 kez de Cumhurbaşkanlığı Koşusu'nu kazandı. 1981 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Üründül'e, İTÜ senatosu tarafından 1996 yılında "Fahri Doktorluk" unvanı verildi. 2016 yılında aramızdan ayrılan Sedat Üründül'ü anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri

atyarışı.com Koşuları İstanbul'da gerçekleştirildi
Prens Halim Sait Türkhan Koşusu'nu Maximus Power kazandı
19 Ekim Cumartesi günü yapılacak yurt dışı yarış programı ve erken bahis oranları
İsmail Hakkı Argüden Koşusu'nu Noble Runner kazandı
Prens Halim Sait Türkhan ve Sedat Üründül'ü saygıyla anıyoruz