ŞİŞLİ BELEDİYESİ 'AŞ ORTAĞIM' PROJESİNİ TANITTI

Şişli Belediyesi, ‘sıfır açlık’ ve ‘sıfır gıda atığı’ hedefi doğrultusunda, Birleşmiş Milletler ile Dünya Gıda Programı (WFP) kapsamında iş birliği yaparak ‘Aş Ortağım’...

GÜRKAN GENÇ

Şişli Belediyesi, ‘sıfır açlık’ ve ‘sıfır gıda atığı’ hedefi doğrultusunda, Birleşmiş Milletler ile Dünya Gıda Programı (WFP) kapsamında iş birliği yaparak ‘Aş Ortağım’ projesini hayata geçirdi.

Covid-19 salgınının da etkisiyle artan gıda israfına karşılık milyonlarca insan gıdaya ulaşmakta sorun yaşıyor. Dünya Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) raporlarına göre; 2020 yılında 720 ila 811 milyon arasında kişi açlık ile karşı karşıya kaldı. 2019 yılından 2020 yılına kadar 118 milyon insanın bu rakamlara eklenmesiyle açlık ve gıda güvensizliği, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Öte yandan salgın önlemleri, gıda sistemlerini ve tedarik zincirlerini büyük ölçüde bozup gıda israfını da artırdı.

TÜRKİYEDE BİR İLK

Türkiye’de ilk kez Şişli Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Aş Ortağım’ projesinin tanıtımı, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in ev sahipliğinde, WFP İstanbul Bölge Müdürü Verda Yüceer, WFP Temsilcisi ve Ülke Direktörü Nils Grede, Fazla Gıda Uygulaması’nın temsilcileri ile pek çok diplomatik misyon temsilcisinin yanı sıra Türkiye’nin önde gelen gıda markalarının ve işletmelerinin üst düzey yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.

“İNSANLARA DESTEK OLMAYI AMAÇLIYORUZ”

Projenin tanıtım toplantısında bir konuşma yapan ve gıda israfının çevre üzerindeki etkisini vurgulayan WFP Temsilcisi ve Ülke Direktörü Nils Grede, “Amacımız, Aş Ortağım gibi projelerle gıda israfınıönleyip, aynı zamanda toplumda en yardıma muhtaç durumda olan insanlara destek olmak” dedi. Şişli’deki işletme sahiplerini bu girişime katkı sağlamaya davet eden Grede, ileride projenin diğer belediyelere de yayılmasını arzu ettiğini dile getirdi.

“AYLIK ORTALAMA BİN ADET ÜRÜN İSRAF OLMAKTAN KURTARILDI"

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, tanıtımda yaptığı konuşmada, “Bu proje sayesinde, gıda sektörü işletmelerine ait satışı gerçekleştirilemeyen ve gün sonunda israf olacak taze gıda ürünlerinin belediyemiz aracılığıyla ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırılması amaçlanıyor" dedi. Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tedarik edilen ürünlerin bir kısmını, halihazırda hizmet vermekte olan Aşevimiz ve yakın zamanda resmi açılışını yapacağımız Gıda Bankamız üzerinden ihtiyaç sahipleriyle buluşturmaya başladık bile. Böylelikle pandemi sürecinden etkilenmiş gıda sektörü ile ihtiyaç sahibi hanelerimiz arasında köprü kurarak sosyal destek sağlıyor; ‘sıfır açlık’ ve ‘sıfır atık’ hedeflerine ulaşmaya bir adım daha yaklaşıyoruz. Biz projemizi şimdi tanıtıyoruz; ama işe çok daha önce başladık. Mayıs ayından bu yana, proje üzerinden komşularımıza taze gıda ulaştırıyoruz. Projemizin başladığı günden bu yana, sadece bir işletme üzerinden aylık ortalama bin adet ürün israf olmaktan kurtulup ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıldı. İnanıyorum ki bu rakam şu an burada bulunan siz değerli Şişlili işletme sahiplerimizin katkılarıyla her geçen gün artmaya devam edecek.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ASAYİŞ Haberleri

KARTAL’DA SERVİS SÜRÜCÜLERİNDEN TRAFİĞİ TEHLİKEYE ATAN HAREKET
SARIYER’DE DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBEDEN KAMYON ŞOFÖRÜ LÜKS OTOMOBİLE ÇARPTI: 3 YARALI
ESENYURT’TA BİR ŞAHIS BIÇAKLA MARKET ÇALIŞANINI TEHDİT EDEREK 200 BİN LİRAYI GASP ETTİ
BEYLİKDÜZÜ’NDE E-5’TE KAZA: MAKASLAYAN TIR YOLU KAPATTI
MARMARA DENİZİ’NDE MÜSİLAJ ALARMI