“Temiz Yurt Esenyurt” Seferberliği Başlıyor…

Esenyurt’ta “Bütünleşik KentTemizliği” hareketi start alıyor. Esenyurt Belediyesi ve Esenyurt Kaymakamlığınınortaklaşa başlattığı program ile meydanlar, caddeler, sokaklar temizlenip yıkanarakhijyenik hale getirilecek. İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimlikullanılması, oluşan atık miktarlarının azaltılması ve geri dönüşümün sağlıklıbir şekilde hayata geçirilmesi amacıyla başlatılan seferberlik ilevatandaşların ve çocukların bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

 

Esenyurt Belediyesinin, EsenyurtKaymakamlığı ile planladığı “Temiz Yurt, Esenyurt” seferberliği başlıyor.İlçede 6 ay boyunca her gün düzenlenecek etkinliklerde, yapılacak çalışmalarile yaşanan çevre sorunlarının çözüme kavuşturulması ve farkındalık yaratılmasıhedefleniyor. Temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent oluşturmak amacıyla lansmanıyapılacak programa kentte faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşu,siyasi partiler, il dernekleri ve eğitim kurumları destek verecek. İlçegenelinde yaşanan çevre sorunlarının çözüme kavuşturulması noktasında her günbir çalışmanın yer alacağı programın ilk adımında vatandaşların çöplerini ayrıştırması,çevrenin temiz tutulması ve sürdürülebilir bir kent yaşamının oluşturulması amaçlanıyor.Uzun vadede sıfır atık uygulama çalışmalarının da yer alacağı programda israfınönlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, oluşan atık miktarınınazaltılması, etkin toplama sistemlerinin kurulması ve atıkların geridönüştürülmesinin sağlanması konuları yer alıyor.

 

Belediyenin Temizlik Filosu Sil Baştan Yenilendi

Vatandaşlarınsağlıklı ve temiz bir çevrede yaşaması için ilk olarak temizlik filosunuyenileyen Esenyurt Belediyesi, 114 yeni çöp toplama aracını ilçeye kazandırdı.Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer öncülüğünde başlatılan çalışma ile  61 evsel atık toplamaaracı, 10 mekanik süpürge aracı, 8 arazöz kamyon, 10 damperli kamyon, 10 çiftkabin kamyonet, 3 konteyner yıkama aracı, 2 afiş sökme ve halı yıkama aracı, 2iş makinesi, 11 denetim aracı gibi çok sayıda araç temizlikfilosuna eklendi. Ekiplerin gece gündüz demeden 24 saat esasına uygun olarakçalıştığı kentte tonlarca atığın toplanacağı ve ayrıştırılacağı bir çöp toplamaistasyonunun da inşaatı tamamlanarak ilçeye kazandırıldı.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL YÖNETİMLER Haberleri

Esenyurt’ta Yıllardır Bozuk Olan Yollar Yenileniyor!
Tuzla Belediyesi'nin 'Gezici Kent Lokantası'na yurttaşlardan yoğun ilgi
Tuzla Belediyesi'nin 'Gezici Kent Lokantası'na yurttaşlardan yoğun ilgi
HER 8 KADINDAN BİRİ MEME KANSERİ İLE KARŞILAŞIYOR
Tuzla’da Muhtarlar Günü kutlandı