Yalçın Karatepe, MB'nin Faiz Kararını Değerlendirdi: "Yüksek Faiz ve Yüksek Enflasyon Sarmalı Devam Edecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe, Merkez Bankası'nın ekim ayı faiz kararına ilişkin "2024 yılında faiz indiriminin öngörülmemesi, önümüzdeki dönemde yüksek faiz ve yüksek enflasyon sarmalının devam edeceğini göstermektedir. Ülke, sadece enflasyonu durgunlaştırma gayretiyle yönetiliyor; alınan kararlar gerçek anlamda iyileşme sağlanamıyor. Bu durum, hem vatandaşlarımızın hem de iş dünyasının üzerindeki baskıyı artırıyor. Enflasyon hala halkın omzunda büyük bir yük ve uygulanan politikalar bu yükü hafifletmiyor" değerlendirmesini yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karatepe, Merkez Bankası'nın bugün açıklanan ekim ayı faiz kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50’de sabit tutmasının, ekonominin içinde bulunduğu derin sorunları çözmekten uzak bir hamle olduğunu belirten Karatepe, şunları kaydetti:

"Merkez Bankası'nın açıklamasında yer alan 'Enflasyondaki iyileşmenin hızına dair belirsizlik son dönemdeki veri akışı ile artmıştır' ifadesi, ekonomi yönetiminin enflasyonu kontrol altına alma konusunda başarılı olamadığını, enflasyonun nereye gittiği konusunda tahminde bulunmakta zorlandıklarını gösteriyor. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde yedinci kez sabit tutması, enflasyonla mücadelede istenilen sonuçların alınamadığının göstergesidir. Ekonomi yönetimi enflasyonla mücadelede sınıfta kalmıştır.

2024 yılında faiz indiriminin öngörülmemesi, önümüzdeki dönemde yüksek faiz ve yüksek enflasyon sarmalının devam edeceğini göstermektedir. Ülke, sadece enflasyonu durgunlaştırma gayretiyle yönetiliyor; alınan kararlarla gerçek anlamda iyileşme sağlanamıyor. Bu durum, hem vatandaşlarımızın hem de iş dünyasının üzerindeki baskıyı artırıyor. Enflasyon hala halkın omzunda büyük bir yük ve uygulanan politikalar bu yükü hafifletmiyor."

Karatepe, Merkez Bankası’nın enflasyonun iyileşme hızındaki belirsizliklere dikkat çekmesine rağmen iktidarın ekonomiyi gerçekçi adımlarla düzeltmek yerine vergi artışları ve faiz kararlarıyla günü kurtarma politikası izlediğini belirterek, "Ekonomiyi yönetmenin tek yolunun yeni vergiler getirmek ve faizi yüksek seviyede tutmak olduğunu sanan bir hükümet var karşımızda" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri

ÜRETEN GÖMEÇ, HALKI İLE BİRLİKTE KAZANACAKTIR
Erhan Adem: “Bakanlığın İfşa Listesiyle Sorumluluktan Kaçması Kabul Edilemez”
Deniz Yücel: “Hizbullah Artığı HÜDA PAR’ın Anayasa’nın İlk Dört Maddesine Kimlerden Cesaret Alarak Dil Uzattığını Anlıyoruz
CHP Lideri Özgür Özel: “Kırıkkale'ye Borcumuzu İktidarda Onu Özlediği Günlere Kavuşturarak Ödeyeceğiz”
CHP Lideri Özgür Özel: “Sığınmacıların Dönmesi İçin En Uygun Zaman Ama Erdoğan İşe Girme Sürelerini Üç Yıla Çıkardı”