Yangından Etkilenen Vatandaşlara Büyükşehir’den Psiko-Sosyal Destek

AdanaBüyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeli ileDerman Ekipleri, Kozan’da meydana gelen yangının yaralarını birlikte sarıyor.

29Temmuz 2024 tarihinde Adana’nın Kozan İlçesine bağlı Köseli mahallesindemeydana gelen orman yangınında, yangından etkilenen vatandaşlar için gerekliyönlendirmeler yapmak ve psiko-sosyal destek sağlamak amacıyla BüyükşehirBelediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personelleri ile DermanEkipleri tarafından saha çalışması gerçekleştirdi.

 

Kadınve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görev alan 2 sosyal hizmet uzmanı ve2 psikologdan oluşan psiko-sosyal destek ekibi ile Kozan Derman ekibinde görevalan 2 personel, Köseli Mahallesi’nde hane ziyaretlerinde bulundu. Sahaçalışmasında; 1’i engelli 46 erkek, 42’si kadın ve 2 çocuk olmak üzere toplamda90 kişi ile görüşme yapıldı.

Ziyaretesnasında uzman meslek elemanları; yangından etkilenen vatandaşları dinleyerek,ilerleyen süreçte psikolojik destek almak istediklerinde Alo 153 ve Kadın veAile Hizmetleri Dairesi Başkanlığını 0322 455 3784 no’lu hat üzerindenarayabileceklerini, belediyeden psikolojik destek hizmeti alabileceklerini veAdana Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk, ergen, yetişkin alanlarında çalışanpsikologlarının onlara destek olmak üzere görevde olduklarının bilgisini verdi.

Sahaçalışmasında ayrıca Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın sağlamışolduğu hizmetler konusunda vatandaşlara bilgilendirme yapılarak broşürdağıtıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri

Zeydan Karalar’dan Öğrenciye Ulaşımda Büyük Destek
Altın Koza Film Festivali’nin Basın Toplantısı Yapıldı
Cannes’dan Berlin’e, 2024’ün Ödüllü Filmleri Adana Altın Koza’da
“Polonya, Şimdi” Seçkisi Adana Altın Koza’da
Jerzy Skolimowski’ye Adana Altın Koza’dan Yaşam Boyu Başarı Ödülü