Yürüyen Köşk Koşusu'nda kazanan Koca Seyid oldu

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği yarış 2000 metre mesafe sentetik pistte koşuldu.

2024 yılı Yürüyen Köşk Koşusu'na jokeyi Ahmet Çelik ile katılan, Mehmet Çavuş'un sahibi olduğu Koca Seyid (Smart Robin - Red Bird / Fantastic Fellow) pistten galibiyetle ayrıldı. Abdullah Gündoğan yetiştirmesi, Hayri Yıldırım'ın antrene ettiği 7 yaşındaki doru erkek safkan sergilediği performansla yarış hayatının 14. birinciliğini kaydetmiş oldu.

8 safkanın start aldığı koşunun ikincisi Iron Sky olurken, The Aurel üçüncü, Es Es Warrior dördüncü, Catch the Stars da beşinci olarak mücadeleyi tamamladı.

Yarışın galibi Koca Seyid için bitiriş derecesi 2.03.49 olurken, farklar 1,5 Boy - 1/2 Boy - 1,5 Boy - 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Hayri Yıldırım'a kupasını Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel takdim etti.

Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel kazanan safkanın antrenörü Hayri Yıldırım'a bir de plaket verdi.

Tarım İl Müdürü Suat Parıldar ise kazanan safkanın jokeyi Ahmet Çelik'e plaketini verdi.

Davetlilerin de katıldığı törenin sonunda Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel ve Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi M. Kerem Alkan günün anısına karşılıklı hediye takdiminde bulundular.


 

Yürüyen Köşk

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1929 yılında Ertuğrul Yatı ile yaptığı Bursa ziyareti sırasında, Yalova İskelesi yakınında Millet Çiftliği içinde yer alan büyük bir çınar ağacı dikkatini çeker. Çınarın gölgesinde bir süre dinlenen Atatürk, ulu çınarın civarına bir köşk yapılması emrini verir. 21 Ağustos'ta yapımına başlanan köşk, 22 günde tamamlanır. Bir yıl sonra çınar ağacının bir dalı köşkün çatısına yaslanır ve kesilmesi için Atatürk'ten izin istenir. Ancak bu ulu çınar ağacının dalının kesilmesine gönlü razı olmayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, köşkün yana kaydırılması talimatını verir. Bunun üzerine İstanbul Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yusuf Ziya Erdem ve ekibinin çalışmalarıyla temeline döşenen tramvay raylarıyla köşk, 4 metre 80 santim doğu yönüne kaydırılır.

Gazi Mustafa Kemal, Makbule Atadan, İstanbul Vali Yardımcısı Muhittin Üstündağ, Yusuf Ziya Erdem, İstanbul'dan gelen mühendisler ve gazeteciler de çalışmayı yerinde izlerler. O günden sonra dikdörtgen planlı, iki katlı, yarı kagir yapı, Yürüyen Köşk adıyla anılmaya başlar. Yürüyen Köşk, Atatürk'ün çevreye ve doğaya verdiği değerin göstergesi olarak büyük ilgi görmüş ve Yalova'nın en önemli sembollerinden biri olmuştur.

Bugün 400 yaşında olan bu çınar ağacının hemen yanında yer alan köşk, müze olarak kullanılmakta olup, Atatürk'e ait dönemin üslup anlayışını yansıtan çok sayıda özel eşyaların yanında, Halil Paşa ve II. Abdülhamid döneminde saray ressamı olan İtalyan ressam Fausto Zonaro'ya ait iki tablo da bulunmaktadır.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri

İzmir'de Sonbahar - Kış Sezonu'nun startı verildi
22 Kasım Cuma günü yapılacak yurt dışı yarış programı ve erken bahis oranları
TRENDYOL SÜPER LİG’DE 13. HAFTA MAÇLARININ HAKEMLERİ BELLİ OLDU
MARMARİS ULTRA’DA ADIMLAR SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN ATILDI
BEŞİKTAŞ, MUÇİ’NİN SOL UYLUK İÇ ADALESİNDE GERİLME VE KANAMA SAPTANDIĞINI AÇIKLADI