Zeydan Karalar, “Kadınlarımız ürettikçe ülkemiz daha güçlü olacak.”

2. Kadın Emeği Pazarı Adanalılarla Buluştu

Kadınların ekonomik hayattaaktif rol almasını desteklemek ve girişimciliklerine katkıda bulunmak içinAdana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığıtarafından gerçekleştirilen Kadın Emeği Pazarı’nın ikincisi düzenlendi.

“Ürettikçe Hep Güçlü”sloganıyla kurulan Kadın Emeği Pazarı 29-30 Eylül2023 tarihleri arasında; Adana'nın Seyhanİlçesi Cemalpaşa Mahallesi, Toros Caddesi, GazipaşaÇocuk Parkı’nda Adana’da faaliyet gösteren kadın kooperatifleri ve kadın üreticilerinkatılımı ile yapıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadınve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı; kadınların ekonomik hayatta fırsatlardaneşit şekilde yararlanmasını sağlamak, kadınemeğinin görünür hale gelmesi ve güçlenmesi için çalışmalarına devam ediyor.

El emeği ile üretilenürünlerin yer aldığı pazarda kadın kooperatifleri ve kadın girişimcilerstantlarında ürünlerini satışa sundu. Kadın Emeği Pazarı’nda, takı, örgü, tığ,dikiş, süsleme, boyama, çanta yapımı, örgü bebek, kanaviçe, seramik, cam, resimve benzeri alanlarda üretilen birbirinden renkli el emeği ürünler sergilendi.Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan Kadın EmeğiPazarı ile kadın kooperatifleri ve kadın girişimciler kendi imkânları ile ürettikleri ürünlerin Adanalılar ilebuluşmasını sağladı.

KADINLAR ÜRETTİKÇE TÜRKİYEDAHA GÜÇLÜ OLACAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar KadınEmeği Pazarı’nı ziyaret ederek, kadınlar ürettikçe ve ekonomik hayatta varoldukça Türkiye’nin daha güçlü olacağını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerindenbürokratlar, kadın kooperatif üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve meslekodaları temsilcileri, muhtarlar ve Adanalılar stantları ziyaret etti.

AKTİF ÜRETİME DESTEKATÖLYESİ YAPILDI

KadınEmeği Pazarı'nda Kadın ve Aile HizmetleriDairesi Başkanlığı, Reslog desteği ile Türk veSuriyeli kadınların katılımıyla; kadındiyaloğu ve birlikte aktif üretime destek atölyesi yapıldı. Yapılan atölye çalışmasında kadınların üretimine olankatkıları, üretim yaparken yaşadıkları zorluklar, bunu aşmak için çözümönerileri, ürettiği ürünleri satma durumu, kadınların ürettikleri ürünlerisatış sürecinde ortaklaşan ihtiyaçlar, karşılaştıkları engeller, sıkıntılarınneler olduğu, iş yaşamına üretici kadınların daha fazla dâhil olabilmesi içinbelediyenin neler yapabileceği üzerinde konuşuldu.

Ayrıca Kadın ve AileHizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından pazarda kurulan stantta kadın hakları konusunda farkındalık ve bilgilendirme çalışmasıyapıldı. Daire Başkanlığı’na bağlı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü Kadın Emeği Pazarı’nınkurulduğu Gazipaşa Çocuk Parkı’nda çocuklara yönelik müzik, yüz boyama, serbestboyama ve ritim atölyesi gibi etkinlikler yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.

ÖZEL HABER Haberleri

MPL lisansı nasıl atpl'e dönüşür
Fırıldak Kubi Kime Denir?
Türkiye'de ilk metroyu kim yaptı?
Toplumun merak ettiği konular nelerdir?
Beyaz Leblebinin Faydaları Nelerdir?