SİNEK VE HAŞERELERE KARŞI KÂĞITHANE’DE TAM ZAMANLI MÜCADELE

SİNEK VE HAŞERELERE KARŞI KÂĞITHANE’DE TAM ZAMANLI MÜCADELE

Kâğıthane Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ilaçlama çalışmaları kapsamında; ilçede sokaklar, parklar, yeşil alanlar, cadde ve açık alanlar başta olmak üzere, sinek ve haşerelerin üreme alanlarına yönelik ilaçlama işlemleri aralıksız devam ediyor.

Ekipler mahalle mahalle gezerek, tüm ilçeyi sivrisinek, insan sağlığını tehdit eden ve bulaşıcı hastalık taşıyan her türlü kemirgen ve uçan haşerelerden arındırmayı hedefliyor. Cumartesi ve pazar günleri vatandaşlardan gelen şikâyetleri değerlendiren ekipler, kalan günlerde de 19 mahallede ilaçlama çalışması yapıyor.

Kâğıthane Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ayrıca, sivrisinek ve haşerelerin üreme alanlarını kontrol altına almak için vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyor. Bu uyarılar arasında özellikle su birikintilerine dikkat çekiliyor. Ağaç diplerinde ve bahçelerde oluşabilecek küçük su göletlerinin düzenli olarak boşaltılması gerektiği vurgulanırken, kapların kapalı tutulması, çöplerin çöp kutularına atılması, bahçede ya da terasta bulunan eşyaların uygun şekilde depolanması gibi önlemler öneriliyor. Ayrıca, hayvanların su ihtiyacını karşılayan kaplardaki suların haftada bir değiştirilmesi ve kullanılmayan kapların kapalı tutulması gerektiği de belirtiliyor. Bu uyarıların hayata geçirilmesiyle birlikte, sivrisineklerin üremesinin önlenebileceği ifade ediliyor.

jxdzc5otksqfaby6mrns9Iwh.jpg

3ayinejohzqfad1rkIkcqe7p.jpg

3p5pmq2bwbzsnhyuokimuv04.jpg

hx8Imlmqytwicgodafbvtq27.jpg

1vaczmIhur53nqdjdwop4f9l.jpg

xpv6jorah4og8dll5Izrztew.jpg

Ijshbswzpmpwe0u5kcbtr3gv.jpg

sg4un7djlxaI0c5whpbokxqo.jpg

s8n4expsf2toyhrenlyvdIwg.jpg

wIfiqzk2rdlu3hockpmtyrbm.jpg

o49zklwf02aqykmrwt38r5ul.jpg

tfxy4osbv8uj7zwr30cefi5a.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.