“SINIR NAMUSTUR” PANKARTLARI KAYSERİ VE BİLECİK CHP BİNALARINDA DA ASILDI

“SINIR NAMUSTUR” PANKARTLARI KAYSERİ VE BİLECİK CHP BİNALARINDA DA ASILDI

CHP’nin Afgan göçmenlerin kaçak yollarla sınırdan girmelerine karşı başlattığı kampanya kapsamında Kayseri ve Bilecik il başkanlıklarına da “Sınır Namustur” yazılı pankartlar asıldı.

CHP’nin Afgan göçmenlerin kaçak yollarla sınırdan girmelerine karşı başlattığı kampanya kapsamında Kayseri ve Bilecik il başkanlıklarına da “Sınır Namustur” yazılı pankartlar asıldı.

Sınır Namustur” pankartı, CHP Kayseri ve Bilecik İl Başkanlığı binalarına da asıldı. CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer “Sadece lafa gelince yerli, milli görünenlere, beka deyip, ülkenin ve milletin geleceğini tehlikeye atanlara. Ülkemizi yol geçen hanına çevirenlere hep hatırlatacağız ve unutturmayacağız. Sınır namusumuzdur” değerlendirmesini yaptı.

Hudutların yol geçen hanına döndüğü bir sürecin yaşandığına dikkat çeken Ümit Özer, Suriyelilerin geçici değil kalıcı gibi göründüğünü belirterek, bu kişilerin ivedilikle ikna edilerek ülkelerine gönderilmesini istedi. Özer, dikkat çekmek için bu pankartı astıklarını belirterek “Evet, hudutlar hepimizin namusudur. Artık bu ülkeyi yöneten iktidar ve sorumluları Suriyeliler konusunu ciddiye almak zorundadır” diye konuştu.

BİLECİK İL BAŞKANI YAŞAR: İKTİDAR BÖYLE PANKARTLAR ASTIRDIĞI İÇİN BEN HİCAP DUYUYORUM

Bilecik Merkez İlçe Başkanı Berna Pamukçu ile parti il binası önüne asılan, “Sınır namustur” pankartı önünde açıklama yapan CHP İl Başkanı Mehmet Metin Yaşar da şunları söyledi:

“Bu iktidar böylesine yanlış dış politikalar üretip de bizlere böyle pankartlar astırdığı için ben hicap duyuyorum. Bir ülkenin sınırları namustur! Öyle gözüküyor ki biz sınırlarımızı korumaktan bile aciziz. Yani namusumuzu koruyamaz duruma geldik.

Tüm sınır kapılarında ‘sınır namustur’ yazar. Bu şu demektir; bir ülke sınırlarını koruyamıyorsa o ülke üniter yapısını koruyamıyor anlamına gelir. Bu bağlamda Türkiye’nin 81 ilinde ve tüm ilçelerinde kamuoyunun dikkatini çekmek için bu pankartı asmak zorunda kaldık. Çünkü sınırlarımız artık kevgir gibi, yol geçen hanına dönmüştür. Bu sınırlarımızdan bu şekilde sorumsuzca geçirilen göçmenler hem ülkemizin ekonomisini hem de ülkemizin güvenliğini tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Buradan iktidara sesleniyoruz; sınırlarımızı koruyalım, bu düzensiz göçü önleyelim. Bu ülkede yaşayan insanların rahat ve mutluluğunu istiyorsanız ‘bir an önce bu göç dalgasını durduralım’ diyorum ve ‘sınırlarımız namustur’ diyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.