Tahir Polat Koşusu’nda galibiyet Kaanhakan’ın oldu

Tahir Polat Koşusu’nda galibiyet Kaanhakan’ın oldu

4+ yaşlı Arap atlarına mahsus 1200 metre kum pistteki mücadeleyi (KV-7/DHÖW), Mahmut Karakeçi’nin sahibi olduğu, antrenörlüğünü ise Zekeriya Akdemir’in üstlendiği Kaanhakan (Kaizbert - Altınnazlı / Şentay) jokeyi Aziz Akdemir’le kazandı. Feme Hay.Tar.Ltd.Şti. tarafından yetiştirilen 4 yaşındaki al at, 20’nci startında 8’inci galibiyetine ulaştı.

Yarışın ikincisi Yağızalp olurken, İlkayoğlu üçüncü, Targutay dördüncü, Baba Mercan da beşinci sırada yer aldı.

Kaanhakan için müddet 1.29.62, koşudaki farklar ise 1,5 Boy - Boyun - Boyun - 2,5 Boy şeklinde kayıtlara geçti.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan atın sahibi adına Metin Arslan’a kupasını Çınar Kaymakamı Zikrullah Erdoğan takdim etti.

Safkanın jokeyi Aziz Akdemir'e ise merhum Tahir Polat’ın torunu M. Sıddık Polat çiçek takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene merhumun torunları Esra Basravi, Büşra Polat ve Diyarbakır Hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik de katıldı.

 

Tahir Polat

1881 yılında Kerkük’te doğan Tahir Polat, küçük yaşta babasının hediye ettiği Arap atıyla biniciliğe başladı. Genç yaşta mesleğin tüm inceliklilerini öğrenerek iyi bir binici olan Polat, Kerkük’de düzenlenen at yarışlarında gösterdiği başarılarla tanındı. 1918 yılında İngilizlerin Musul ve Kerkük’ü işgali sırasında Osmanlı Ordusu’na katılarak İngilizlere karşı savaştı. Ancak bir süre sonra işgal altındaki Kerkük’ten ayrılıp, Diyarbakır’a yerleşti. Diyarbakır’da at yetiştiriciliği ve binicilikle uğraşan Tahir Polat’ın yetiştirdiği başarılı atların ünü tüm bölgeye yayıldı. Bu sayede Mustafa Kemal Atatürk’ün 1926 yılında yaptığı Diyarbakır seyahati sırasında köşke davet edilen Tahir Polat, Atatürk ile görüşme imkanı buldu. Diyarbakır ve çevresinde mahalli at yarışlarının düzenlenmesine öncülük etti. Yetiştirdiği atlara bizzat kendi binerek birçok yarışta birincilik kazanan Polat, Diyarbakır’da düzenlenen yarışların yanı sıra İstanbul, İzmir, Hindistan ve Bağdat’ta da düzenlenen yarışlara da katıldı. Cumhuriyet Dönemi öncesi ve sonrasında Türkiye’de düzenlenen at yarışları ve at yetiştiriciliğinin öncülerinden olan, 1961 yılında aramızdan ayrılan değerli yetiştirici ve binici Tahir Polat’ı, adına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

beqh04unltgg5ovk3abaijpf.jpg

hvxj6ugomuplazyj03fg2fbn.jpg

nooac7gt4ahzw2rmbepqtcp0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.