TARIM KREDİ’DE “ARPALIK” DÖNEMİ: ESKİ VEKİLE 10, DANIŞMANINA 5 BAŞKANLIK

TARIM KREDİ’DE “ARPALIK” DÖNEMİ: ESKİ VEKİLE 10, DANIŞMANINA 5 BAŞKANLIK

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AKP eski milletvekili Fahrettin Poyraz’ın Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nde Genel Müdürlük görevine başladıktan sonra 10 farklı kurumda yönetim...

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AKP eski milletvekili Fahrettin Poyraz’ın Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’nde Genel Müdürlük görevine başladıktan sonra 10 farklı kurumda yönetim kurulu başkanlığı yapması, milletvekilliği döneminde danışmanı olan Davut Arpa’nın da aynı kurumda Genel Müdür Yardımcılığı’na atanıp 5 farklışirkette yönetim kurulu başkanlığı yapması karşısında, “Maşallah. On parmağında on marifet. Bir koltuğa on karpuz sığdırıyor… Çiftçimiz açken, esnafımız açken ve evine ekmek götüremezken, bu kişilerin tam on yerde yönetim kurulu başkanlığı yapmaları, beş yerden maaş almaları ne kadar vicdani ne kadar ahlaki? Milletimin vicdanına soruyorum, havale diyorum” dedi.

TBMM’de 22, 23 ve 24. dönemde AKP Bilecik Milletvekili olarak görev yapan Fahrettin Poyraz’ın Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu’nun 05.12.2017 tarih ve 384 Sayılı Kararı ile Genel Müdürlük görevine atanmasının ardından kuruma bağlı 10 farklışirkette Yönetim Kurulu Başkanlığı yapıyor. Poyraz’ın milletvekili olduğu dönemde danışmanı olan Davut Arpa’nın da aynı kurumda birden fazla görevde yer alıyor. 2017 yılında Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği’nde Genel Müdür Danışmanlığı görevini yürüten Arpa, 2018 yılında İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı görevine getirildi. 2018-2020 yılları arasında İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak görev yapan Arpa, Merkez Birliği Yönetim Kurulunun 23.02.2021 tarihli Kararı ile Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Arpa’nın da aynı kurumda 5 farklışirkette yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği yaptığı belirlendi.

“BOZUK SAAT MİSALİ”

AKP’li eski vekil Mehmet Metiner’in “Tarım Bakanlığı’nda bir genel müdür. Eski vekil. Biz iki maaşı eleştirirken meğer bu zat kendine bağlı birçok yerden maaş alıyormuş. Toplam maaşı ise devasa boyutlarda. Cumhurbaşkanımız toplum vicdanını kanatan bu haksız düzene son vermeli, bu kişileri de uzaklaştırmalı” ifadeleriyle paylaşım yaptı. Metiner, sonrasında bu paylaşımı sildi ve hesabını kapattı. 

CHP’li Arık, AKP’li Poyraz ve danışmanı Arpa’nın görevlerini açıkladı. Arık, “AKP’nin eski Milletvekili Mehmet Metiner bozuk saat misali, arada bir doğruları söylüyor. Sonra da çark ediyor. Bir tweet paylaştı. Tarım Bakanlığı’na bağlı eski bir milletvekili olan genel müdürü eleştirdi. Biz iki maaşı eleştirirken bu zat birkaç yerden maaş alıyor diye. Sonra bu tweeti sildi. Nasıl bir baskı altına alındıysa Twitter hesabını da kapattı. İlgili genel müdür de bu tweeti yalanladı” ifadelerini kullandı.  

“ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI 10 MAAŞ ALAN NASIL ÇÖZECEK”

Arık, “Yine eski bir Milletvekili Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü. Maşallah. On parmağında on marifet. Bir koltuğa on karpuz sığdırıyor. Tam 10 yerde yönetim kurulu başkanlığı yapıyor. On yerde yönetim kurulu başkanlığı yapan birisi Türkiye’de tarım ve hayvancılığın sorunlarınıçözebilir mi? Çiftçi gırtlağına kadar Tarım Kredi Kooperatifine borçlanmışken, traktörü hacizdeyken, bu sorunlarıçözmesi gereken kişinin 10 yerden maaş alması, yönetim kurulu başkanlığı yapması, vicdani midir? Ahlaki midir” dedi.

“EN GÜZEL ARPALIK ÖRNEĞİ”

CHP’li Arık, eski vekil danışmanı Arpa hakkında da “Davut Arpa, Tarım Kredi Kooperatifi’nin nasıl arpalık olduğunu gösteren en güzel örnek. Bu milletvekilinin, milletvekili olduğu dönemdeki danışmanı. Tarım Kredi Kooperatifi’ne Genel Müdür Yardımcısı yapılmış. Bununla da yetinmemiş. Beş yerde yönetim kurulu başkanlığı yapıyor. Çiftçimiz açken, esnafımız açken, evine ekmek götüremezken, bu kişilerin bir değil, iki değil, üç değil, dört değil tam on yerde yönetim kurulu başkanlığı yapmaları, beş yerden maaş almaları ne kadar vicdani ne kadar ahlaki? Milletimin vicdanına soruyorum, havale diyorum” ifadelerini kullandı.

AKP’li Poyraz ve danışmanı Arpa’nın Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri’ndeki görevleri şöyle:

AKP eski milletvekili Fahrettin Poyraz’ın görevleri:

1- Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü

2- Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı

3- Tareksav (Tarım Kredi Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı

4- Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Başkanı

5- Bereket Tekaful Yönetim Kurulu Başkanı

6- Bereket Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı

7- Bereket Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı

8- Gübretaş Maden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

9- Tarım Kredi Sera Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı

10-Tarım Kredi ve Kooperatifleri ve Birlikleri Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı

Poyraz’ın danışmanı Davut Arpa’nın görevleri:

1- Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı

2- Tareksav Yönetim Kurulu Üyesi

3- Tarım Kredi Holding Yönetim Kurulu Üyesi

4- Tarım Kredi Kooperatifleri Ve Birlikleri Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi

5- Tarım Kredi Birlik Yönetim Kurulu Başkanı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.