TARIMA DEĞER KATAN GİRİŞİMCİ KADINLAR, EWA KULUÇKA PROGRAMI KAPSAMINDA ÖDÜLLENDİRİLDİ

TARIMA DEĞER KATAN GİRİŞİMCİ KADINLAR, EWA KULUÇKA PROGRAMI KAPSAMINDA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü'nün (EIT) alt oluşumu olan EIT Food liderliğinde oluşturulan EWA programının Türkiye ayağında, gıda ve tarımda dönüşüm...

Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü'nün (EIT) alt oluşumu olan EIT Food liderliğinde oluşturulan EWA programının Türkiye ayağında, gıda ve tarımda dönüşüm yaratacak inovatif çözümlere sahip 13 kadın girişimci değerlendirmeye alındı. 10 bin euroluk büyük ödülün sahibi Aslıhan Çoban, 5 bin euroluk ikincilik ödülünün sahibi ise Aygen Savaş Alkan oldu.

Tarım ve gıda sektöründe erken aşama kadın girişimcileri desteklemeyi amaçlayan Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programı (EWA) tarafından düzenlenen ‘Kuluçka Programı’nın 2021 yılı sonuçları açıklandı.

13 KADIN GİRİŞİMCİ DEĞERLENDİRMEYE ALINDI

EWA programının Türkiye ayağında, gıda ve tarımda dönüşüm yaratacak inovatif çözümlere sahip 13 kadın girişimci değerlendirmeye alındı. Temmuz 2021 ile başlayan süreçte kadın girişimciler, ihtiyaçlarına özel hazırlanan 10 eğitimin yanı sıra aralarında Anadolu Efes, Ostim Teknopark ve Hub21'in yer aldığı yenilikçi kurumlardan bire bir mentorluklar aldı ve uzman mentorlarla bir araya geldi. Girişimci kadınlar, toplam 20 mentordan 250 saatin üzerinde mentorluk desteği aldı. Girişimciler ayrıca EIT Food'un düzenlediği Global EWA Network etkinliğine katılarak diğer ülkelerdeki EWA girişimcileri ile tanışma imkânı buldu.

Aslıhan Çoban, meyve suyu üreticilerinin atıklarını antioksidan yapıdaki hammaddeye dönüştürerek yeniden kullanıma kazandıran Oxypome ile 10 bin euroluk büyük ödülün sahibi oldu. Aygen Savaş Alkan ise tarım ürünleri ile mikroalgleri eşzamanlı olarak yüksek su ve hasat verimliliğiyle yetiştiren Kybele's Garden girişimi ile program kapsamında ikinci  seçilerek 5 bin euroluk ödüle layık görüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.