TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARIMSAL KALKINMA ZİRVESİ'NDE
30 Eylül-02 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan "CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi" genişçaplı...
30 Eylül-02 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul Avrasya Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan "CHP'li Belediyeler Tarımsal Kalkınma Zirvesi" genişçaplı bir katılımla başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi de açtığı stant ile zirvedeki yerini aldı.
Açılış konuşmalarının ardından geçilen sunum bölümü, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile başladı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Nilgün Erkmen Göktaş, "Var Gücümüzle Tarım" adlı sunumunda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar tarım alanında hayata geçirdiği projeleri ve tarımsal kalkınmaya destek olacak çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi.
"ÜRETİCİLERİMİZE, BESİCİLERİMİZE VE ÇİFTÇİLERİMİZE HER DAİM DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ise tarımsal kalkınmaya yönelik yaklaşımlarınışu sözlerle anlattı:
"Tekirdağ ili olarak Türkiye ortalamasının çok üzerinde verimliliği olan arazilere sahibiz. Arazilerinin önemli bir bölümünün amacı dışında kullanılmasına rağmen yüzölçümünün yüzde 62'sinde tarım yapılabilen Tekirdağ, bu özelliğiyle ülkemizde ilk sıradadır. Büyükşehir Belediyemizin beş temel vizyonundan biri olan tarım ve hayvancılık vizyonumuz kapsamında örnek projeler gerçekleştirdik. Meyve ve Sebze Toptancı, Su Ürünleri Toptancı Hali, Malkara Et Kombina Tesisini ilimize kazandırdık. İlimiz 2014 yılında 7.080 dekar kapalı sulama sistemine sahipken, bu alana 7 yılda 8.140 dekar ilave ederek toplam kapalı sulama sistemi 15.220 dekara çıkardık. 64 mahallemizde 76 adet hayvan içme suyu göleti, 163 mahallemize 235 adet suvat yapımını tamamladık. Tarım alanında güneşin gücü projesini hayata geçirdik. Manda yetiştiriciliğine büyük destek verdik. Mera ıslahı projemiz kapsamında; 126 mahallemizde 6 yılda 113.105 dekar mera alanına 2.739.850 kg gübre atılmıştır. Zamansız ve aşırı otlatma nedeniyle dekar başına 50 kg'a kadar düşen ot verimliliği en az 4 kat arttırılarak 200 kg seviyelerine çıkarılmıştır. Arıcılığı geliştirme ve polinasyon projesi kapsamında arı kovanı dağıtımı ile önemli desteklerde bulunduk. Koyunculuk, bağcılık, meyvecilik vb. tüm tarımsal alanlarda üreticilerimize destek olacak projeleri hayata geçirdik. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak "Var Gücümüzle Tarım" sloganımızla üreticilerimize, besicilerimize ve çiftçilerimize her daim destek olmaya ve önemli projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz."
TARIMSAL KALKINMA ZİRVESİNE 160 BELEDİYE 300 KOOPERATİF KATILIYOR
Türkiye çapında 160 belediye ve 300 kooperatifin katılacağı ve 3 gün sürecek zirvede, CHP'li belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirilmesi yapılırken, tarımsal kalkınmada yeni politikalar ve üretici odaklıçözümler konusunda görüş alışverişinde bulunulacak.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.