KARABURUN'DA HEM KARADA HEM DENİZDE 19 MAYIS COŞKUSU

KARABURUN'DA HEM KARADA HEM DENİZDE 19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Karaburun’da vatandaşların da katılımı ile gerçekleştirilen etkinliklerde büyük coşkuya sahne oldu.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Karaburun’da vatandaşların da katılımı ile gerçekleştirilen etkinliklerde büyük coşkuya sahne oldu.

Karaburun Belediyesi tarafından Atatürk ve Türk bayraklarıyla donatılan ilçedeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtıönünde yapıldı.

SAİP KÖYÜ’NE ATATÜRK BÜSTÜ

19 Mayıs etkinlikleri kapsamında ilçeye bağlı Saip Köyü’nün meydanında Belediye tarafından yenilenen Atatürk büstü, vatandaşların katıldığı törenle açıldı.

Törende bir konuşma yapan Karaburun Belediyesi Başkanıİlkay Girgin Erdoğan, 19 Mayıs’ın Türk milletinin bağımsızlık yürüyüşünün ilk adımı olduğunu anımsatarak, Ulu Önder Atatürk’ün ‘doğum günüm’ olarak nitelendirdiği bu günün önemine dikkat çekti.

Dünya üzerinde vefatının üzerinden 83 yıl geçmesine rağmen, halkının kalbinde ve zihninde bu kadar güncel ve sevgi dolu kalabilen bir lider olmadığını hatırlatan Erdoğan, “Yaptığımız her işte onun ilke ve devrimlerini yaşattığımız gibi, baktığımız her yerde onu görmeyi istiyoruz. Bugün açılışını gerçekleştiğimiz Atatürk büstümüzün de bu anlamda önemi çok büyük. Atamızın emanetlerine sonsuza dek sahip çıkacak, izinden kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz’’ dedi.

ENGİN MAVİLİKLERDE 19 MAYIS COŞKUSU

Saip Köyü’ndeki törenin ardından Karaburun Belediyesi tarafından organize edilen yelkenli ve denizci teknelerinin katılımıyla "19 Mayıs Deniz Korteji" düzenlendi. Kuyucak Plajı’ndan başlayıp İskele’de son bulan korteje, vatandaşlar da Karayelaltı sahilinden alkışları ile destek verdi. Deniz Korteji, Karaburun Belediyesi sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.