TERMİNALDE BAYRAM YOĞUNLUĞU: VATANDAŞ BİLET FİYATLARINDAN, FİRMALAR VATANDAŞTAN DERTLİ
Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) bayram yoğunluğu yaşanıyor. Kurban Bayramı geçirmek için otobüsle tatile ya da memleketine gidenler bilet fiyatlarının yüksekliğinden...
Haber: DİLAN KUTLU- Kamera: NAİF KAÇMAZ
Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde (AŞTİ) bayram yoğunluğu yaşanıyor. Kurban Bayramı geçirmek için otobüsle tatile ya da memleketine gidenler bilet fiyatlarının yüksekliğinden yakınırken otobüs firması yetkilileri pandemi nedeniyle iş yapamamaktan şikayet ediyor. Bir firma yetkilisi, “Vatandaş Alanya’ya tatile gidiyor. Otele 9 -10 milyar (bin TL) para veriyor. Bana burada 150 lira vermiyor. Bizim mağduriyetimiz nasıl olacak” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kurban Bayramıöncesinde fahiş fiyatla otobüs bileti satılmasınıönlemek amacıyla tavan ücret uygulaması getirdi. Şehirlerarası otobüs biletlerinde tavan ücret, mesafeye göre 84 ile 441 lira arasında değişiyor.
AŞTİ’de yolcular ve firma yetkilileri, bilet fiyatlarındaki artışı ANKA Haber Ajansı'na anlattı:
"GERÇEKTEN ÇOK PAHALI, 60 LİRA FARK VAR"
Ergin Yılmaz isimli yolcu “Gerçekten çok pahalı. Zonguldak-Ankara arası 3,5 saat. Konya-Ankara arası 3 saat. Ama 40-50 lira arada fark var” dedi.
Askerden memleketi Sakarya’ya döndüğünü belirten bir diğer vatandaş ise “Ben bileti 90 liraya aldım Sakarya’ya. Geçen seneye göre bayağı fark var. Bir tık pahalandı. Pandemiden dolayı diyorlar ama bilmiyorum ben” diye konuştu.
Ankara-İzmir arası seyahat eden bir başka yolcu da “Biletimi 164 liraya aldım. Pandemiden dolayı pahalı olduğunu düşünüyorum. 200’e uçak biletiyle gelmiştim ama dönüşte uçak biletleri 400-500 liraydı” dedi.
Ankara’ya 4 gün önce 50 liraya geldiğini belirten bir kadın yolcu ise dönüş biletini 70 liraya aldığını belirtti.
"ANKARA'DAN KAYSERİ'YE 100 LİRAYA GİDİYORUM"
Çanakkale’den Kayseri’ye giden İbrahim Karabulut, “Çanakkale’den Ankara’ya 200 liraya geldim. Normalde Kayseri’den Çanakkale’ye 200 liraya gidiyordum. Buradan Kayseri’ye de 100 liraya gidiyorum” diye konuştu.
"ÜLKE SAHİPSİZ OLDUĞUNDAN DOLAYI. FIRSATÇILIK BU"
Akrabasını memleketine gönderen İlhan Yıldırım ise bir hafta öncesinden İstanbul’a 90 liraya bilet aldığını aktardı. Yıldırım, “Şu anda, 160-170 lira. Ülke sahipsiz olduğundan dolayı. Fırsatçılık bu, başka bir şey değil ki” dedi.
"VATANDAŞ BİZE BİLENİYOR"
Bir otobüs firma yetkilisi de vatandaşın bilet fiyatlarını pahalı bulduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Biz de pandemiden çıktık. İki senedir yatıyoruz. Araba yapmıyoruz. Para yapmamız içinde bize de bu fiyatları Ulaştırma Bakanlığı verdi zaten. Kendi kafamızdan bu fiyatı yapsak vatandaş haklı da… Vatandaş bize bileniyor. Vatandaş Alanya’ya tatile gidiyor. Otele 9 -10 milyar (bin TL) veriyor. Bana burada 150 lira vermiyor. Bizim mağduriyetimiz nasıl olacak? Mağduriyetimizi sağ olsun devletimiz çözüyor. Devletimiz fiyatları verdi ama vatandaş vermiyor.”
"MAZOTA GELEN ZAM ATLA DEVE DEĞİL, ASIL SORUNUMUZ OTOBAN PARASI"
İki yıldır ciddi zarar ettikleri belirterek diğer bir firma yetkili ise “Mazota gelen zam, atla deve değil. Yedi küsur liraydı, çok büyük bir zam gelmedi. Bizim asıl sorunumuz otoban parası. Peron parası. Onlar bizim asıl sorunumuz. Firma ciddi bir firma ise korsan fiyat vermez, vatandaş dikkatli olsun. Tavan değil, tabanı uyguluyoruz biz şu anda” dedi.
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
yorumlar onaylanmamaktadır.