Tünkut Aksungur Koşusu'nu üst üste ikinci kez Sun Time kazandı

Tünkut Aksungur Koşusu'nu üst üste ikinci kez Sun Time kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2024 yılı Tünkut Aksungur Koşusu'nu (KV-6); Yunus Berkehan Keleş tarafından yetiştirilen, Engin Bekiroğulları'nun sahibi olduğu, İbrahim Bekiroğulları tarafından antrene edilen 7 yaşındaki doru erkek safkan Sun Time (Luxor - Glowing Sun / Strike The Gold) jokeyi Gökhan Kocakaya ile üst üste ikinci kez kazandı.

6 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği  Gutshot elde ederken, Peekaboo üçüncü,  Seriday dördüncü ve Diamond Brothers isimli safkan da beşinci oldu.

Koşunun galibi Sun Time için bitiriş derecesi 1.35.30 olurken, farklar Boyun - 1 Boy - 2 Boy - Boyun  şeklinde sonuçlandı.



Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız'a kupasını, merhum Tünkut Aksungur'un kızı Selen Aksungur verdi.

 

TÜNKUT AKSUNGUR

1936 yılında İstanbul'da doğan Tünkut Aksungur, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. Ağabeyi Ruhi Aksungur'un yarış atlarıyla ilgilenmeye başlayan Tünkut Aksungur, amatör olarak başladığı atçılığa, antrenör, at sahibi ve yetiştirici olarak devam etti. 1990 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Sahibi olduğu "Tünkut" isimli safkanı ile 1977 - 1979 yıllarında Cumhurbaşkanlığı, 1974 -1977 - 1978 yıllarında Türkiye Jokey Kulübü, 1977 - 1978 yıllarında Başbakanlık Koşularını kazanan Aksungur, 1993 yılında ise "Sahip" isimli safkanı ile Tarım ve Köyişleri Koşusu'nu ve Malazgirt Koşusu'nu kazandı. Aynı zamanda Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'nde de çeşitli dönemlerde görev aldı. 2000 yılında aramızdan ayrılan Tünkut Aksungur'u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

8gkk6xzlnsfg4I35vrbdxwzy.jpg

z3nynhm5c1qfkp0rljj6soda.jpg

evIftzp6xg2zgellkuc9yoxd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.