Türkiye’nin ilk Halk Jürisi Adana’da Toplanıyor

Türkiye’nin ilk Halk Jürisi Adana’da Toplanıyor

AdanaBüyükşehir Belediyesi, stratejik planını halkla ve toplumun farklı kesimleriylebirlikte hazırlıyor.

KentinYarınını Kendin Belirle

AdanaBüyükşehir Belediyesi özgün bir yönteme dayanarak hazırladığı 2025-2029 StratejikPlanı’nın son aşamasında 1 Eylül 2024 Pazar günü, saat 14 ile 17 arasında,Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda Halk Jürisi toplayacak.

AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın seçim taahhütlerinden yolaçıkarak Adana’yı “Varsıl, Güvenli ve Keyifli” kılacak faaliyetler, öncebelediyenin tüm birimleri ile yapılan görüşmelerle belirlendi.

Ortayaçıkan taslak plan iki farklı çalıştayda meslek kuruluşları, akademisyenler,sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları ile tartışmaya açıldı.

Çalıştaylarve yapılan çevrimiçi anketlerle geliştirilen taslağın nihai hali gelecek ayBelediye Meclis gündemine gelmeden önce, bu pazar halkın onayına sunulacak.Bağımsız, uzman bir kuruluş tarafından yaş, cinsiyet, meslek ve coğrafi temsilgözetilerek tamamen tesadüfi olarak belirlenen jüri üyeleri stratejik plantaslağını oylayacak.

Jüri;taslak planın faaliyetlerini daha sonra katılımcı bütçe yöntemi kullanarakönceliklendirecek.

Böylece,Türkiye’de ilk defa bir belediye gelecek beş yılın programını halk jürisi gibidaha önce hiç denenmemiş bir yöntem sayesinde çok daha kapsayıcı ve katılımcıbir yöntemle geliştirmiş olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.