ULUSLARARASI 11. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLADI

ULUSLARARASI 11. SARIYER EDEBİYAT GÜNLERİ BAŞLADI

Beş gün boyunca yüzlerce yazar, şair, yayınevi, sanatçıya kapılarını açan Uluslararası 11. Sarıyer Edebiyat Günleri görkemli bir törenle başladı. Organizasyonun açılışına okuduğu şiirle renk katan Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, “Kültür ve sanata ayrılan zaman, verilen değer aydınlık geleceğimiz için en büyük yatırımlardan biridir” dedi.

Sarıyer’in, Türkiye çapında tanınan en prestijli etkinliği Uluslararası 11. Sarıyer Edebiyat Günleri, Kireçburnu’nda düzenlenen açılış töreni ile başladı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Şiir Teknesi’nin Boğaz Turu, Brass Band Performans ile görkemli bir şekilde açılan Edebiyat Günleri’ne; Şair Tansel Öngel ve Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, okudukları şiirlerle renk kattı.

“BOĞAZ’DA EDEBİYAT ESİNTİSİNİN TADINI ÇIKARMANIZI DİLERİM”

Bu yıl 300 yazar, 32 yayınevinin katıldığı; söyleşiler, imza günleri, konserler gibi birçok etkinliğin hayat bulduğu Uluslararası 11. Sarıyer Edebiyat Günleri açılışında konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, kültür ve edebiyata verilen değerin ayrılan zaman ve bütçenin ülkemizin, beldemizin aydınlık geleceği açısından çok önemli bir yatırım olduğunu belirterek, “Birincisinde meclis üyesi olarak katıldığım, 11. sine belediye başkanı olarak huzurunuza çıktığım Edebiyat Günleri’ni çok önemsiyorum. Bundan sonra da organizasyonumuzun değerinden hiçbir şey kaybetmeden devam edeceğinin garantisini sizlere veriyorum. Arkadaşlarımız çok güzel bir alan hazırladılar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Harika bir kültür - sanat şöleni yaşayacağız. Beş gün boyunca Boğaz’da edebiyat esintisinin tadını çıkarmanızı istiyorum. Tüm komşularımızı ve İstanbullu hemşehrilerimizi etkinliğimize bir kez daha davet ediyor, katılımınız dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

EDEBİYAT GÜNLERİNE İLGİ YOĞUNDU

Konuşmaların ardından etkinlik yönlendiriciliğini Gülşen İşeri’nin yaptığı, Cengiz Bozkurt, Gonca Vuslateri, Hilal Saral’ın konuşmacı olarak katıldığı “Dizilerde ve Filmlerde Edebi Uyarlamalar” söyleşinin ardından, Program Yapımcısı Serhan Asker’in “Acı Yoruldu” kitabı üzerine söyleşi ile devam etti. Eypio şarkılarıyla Sarıyer ve İstanbullulara eğlenceli saatler yaşatan Uluslararası 11.Sarıyer Edebiyat Günleri’nin birinci günü sona erdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve çok sayıda siyasetçinin telgraflarıyla organizasyonu düzenleyenleri ve katılımcıları selamladığı programa, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, CHP Kağıthane İlçe Başkanı Cihan İlim Yeşildağ, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hasan Tozkoparan, Metin Tam, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ile çok sayıda Sarıyerli katıldı.

4tz1sexmua7akl8j6ndkhcmv.jpg

9jIrij7gufysmxefgtartzoo.jpg

t7986yggpIvrkrl4dj2hilvo.jpg

d8v1mzy23rckbglu0wjwb7ae.jpg

kvlnxehmfj34bstxIsro8leh.jpg

vehlkfh2nlq8tuwpyqxIamnd.jpg

jd1b8jf40nzqzyblkugqnetf.jpg

casnntpzfq1ktad40ke2zj6g.jpg

fna7cmwlsubslh0k8geor9gj.jpg

funi7gsdqcxgh0m6p2oIztcn.jpg

lvgwpxrhj6yvdqsmtmhzybo9.jpg

tcykjoamz406hvdap1dmozwx.jpg

sfrs5jhodzybukv4wmlezhvp.jpg

9pd0uwy5b13ikq6gpvk7yjrv.jpg

udwgb1zn3hars0xltyhw8b2n.jpg

d2yy4pcvlxudoIgtlzubikta.jpg

s3wkjmowgh1ot26euacfrzmp.jpg

weitmbc1kxnd7mhoffeaIvtl.jpg

0v5cafh9dm71stjxezstlkix.jpg

5hvwktelp7oytiaxbehojwsq.jpg

qhlm1ynfubnimkxvborawago.jpg

b6tylhwgzmjkcfr8drfv5k1s.jpg

x5oj4yv6ibdcdngf9uwlzI0e.jpg

ww5a7d3zpkmrqptl2tayj6fu.jpg

uytjrnuscpk0qizdacjfegsb.jpg

dx1e0zqgswei3vjxacdrpubc.jpg

94g5njz36yc7ta2m0rhtigeh.jpg

rk1los7fIpr4vof36xt2pu09.jpg

ggytrcntz1novq6j2leewhxc.jpg

gpcgsyrrhtxjateoykbqp53e.jpg

dfspun76zcygbemmdhzta1kh.jpg

hecsxjkcvtgo43mgpvdu2uon.jpg

ori4fjlhwul9amoycez8cntn.jpg

ux0tokcdkaxanl7wvjrtcpqf.jpg

3iyctznaz65xef7cj1qI9osk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.