UNİGREEN, AVRUPA'NIN EN BÜYÜK GÜNEŞ PANELİ FABRİKASI YAPIM İŞİNİ LİMAK MARASH'A VERDİ

UNİGREEN, AVRUPA'NIN EN BÜYÜK GÜNEŞ PANELİ FABRİKASI YAPIM İŞİNİ LİMAK MARASH'A VERDİ

Rus şirketi Unigreen Energy, Kaliningrad’taki Chernyakhovsk şehrinde inşa edeceği güneş paneli fabrikası için Limak’ın Rusya’daki iştiraki Limak Marash’ı seçti.

Rus şirketi Unigreen Energy, Kaliningrad’taki Chernyakhovsk şehrinde inşa edeceği güneş paneli fabrikası için Limak’ın Rusya’daki iştiraki Limak Marash’ı seçti.

Limak'tan yapılan açıklamaya göre, toplam yatırım tutarı 24.7 milyar ruble (285.2 milyon euro) olan tesis, Avrupa’nın en büyük güneş paneli üretim fabrikası olacak. Unigreen Energy’nin bir iştiraki olan ve "EnCore" adını taşıyacak yeni fabrika, Rusya’nın batışehirlerinden birisi olan Kalningrad’taki Chernyakhovsk’un Sanayi Bölgesi içinde yer alacak.

Yatırımın tamamlanması ile birlikte Avrupa’daki güneş enerjisi sektörünün de değişime uğraması ve tedarik zinciri ile ilgili risklerin azalması bekleniyor. 2022 yılı sonuna doğru üretime geçmesi hedeflenen fabrika 1.3 GW’lık silikon n-type monokristal kütük ve plakanın yanı sıra 1 GW’lık HJT güneş hücresi üretim kapasitesine sahip olacak.

Bu fabrikada güneş panelleri HJT teknolojisi ile üretilecek. HJT, fotovoltaik panel pazarındaki en gelişmiş ve potansiyeli en yüksek teknoloji olarak gösteriliyor. Şu anda verimliliği yüzde 24 civarında olan HJT’nin önümüzdeki yıllarda verimliliğinin yüzde 25’e çıkması bekleniyor.

TESİS 14 AYRI BİNADAN OLUŞACAK

Fabrikada üretilecek güneş panellerinin önemli bölümü ise Avrupa, Asya-Pasifik ve diğer yerleri de içeren deniz aşırı bölgelere ihraç edilecek. EnCore’un inşaatını yapmak için Limak Marash’ı seçen Unigreen Energy, aynı zamanda yenilenebilir enerji, sağlıklı beslenme ve eko-turizm alanlarında yatırımları bulunan Ream Management’in de bir iştiraki.

EnCore ve Limak Marash arasında imzalanan kontrata göre fabrika Mart 2023 tarihinde tamamlanacak. Anahtar teslimi olarak yapılan anlaşmaya göre fabrikanın nihai dizaynı, bürokratik süreçler ve tüm elektromekanik çalışmalar da Limak Marash tarafından yapılacak. Toplam 7 hektarlık alan üzerinde inşa edilecek tesis, iletişim altyapısı ile birlikte 14 binadan meydana gelecek.

LİMAK MARASH HAKKINDA

Rusya’da 2015 yılında kurulan Limak Marash, Rusya’da bugüne kadar pek çok altyapı projesine imza attı. Limak ile Marashtroy’un ortaklığı olan Limak Marash, bugüne kadar Volgograd, Khabarovsk, Chelyabinsk, Kemerovo ve Rostov-on-Don uluslararası havalimanlarının yanı sıra Perm ve Moskova’da alışveriş merkezleri inşaatlarını tamamladı.

Açılışı Aralık 2017’de yapılan Rostov on Don’daki Platov Ulusalararası Havalimanı Rusya Federasyonu’nun 1991’den bu yana kurduğu ilk uluslararası hava limanı oldu. Uluslararası düzeyde profesyonel bir ekiple Rusya’da faaliyetlerini sürdüren Limak Marash’ın şu anda yürütmekte olduğu 8 proje ise şöyle:

“Novy Urengoy Uluslararası Havalimanı, Khabarovsk Havalimanı Uluslararası Uçuşlar Terminali, Perm Devlet Sanat Galerisi, Moskova ve Perm’de büyük iki AVM, Omsk’ta Gençler Dünya Buz Hokeyi Şampiyonasında hazır olması planlanan çok fonksiyonlu spor arenası.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.