VAVACARS TÜRKİYE'DEKİ YATIRIMINI 200 MİLYON DOLARA ÇIKARIYOR: "DOLAR KURUNDAKİ OYNAKLIK NEDENİYLE ÖNGÖRÜDE BULUNAMIYORUZ"

VAVACARS TÜRKİYE'DEKİ YATIRIMINI 200 MİLYON DOLARA ÇIKARIYOR: "DOLAR KURUNDAKİ OYNAKLIK NEDENİYLE ÖNGÖRÜDE BULUNAMIYORUZ"

İkinci el online araç alım-satım platformu VavaCars, 2022’yi yatırım yılı ilan etti. Türkiye'deki yatırımlarını 200 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini...

Haber: ESRA ALUS / Kamera: ADEM KARABAYIR

İkinci el online araç alım-satım platformu VavaCars, 2022’yi yatırım yılı ilan etti. Türkiye'deki yatırımlarını 200 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini açıklayan şirketin CEO’su ve Kurucu Ortağı Lawrence Merritt, dolar kurundaki oynaklık nedeniyle öngörüde bulanamadıklarını söyledi.

İstanbul merkezli olarak 2019 yılında kurulan ve ikinci el araç pazarında “anahtar teslim” ve “en güvenilir” işlem platformunu oluşturma hedefleyen VavaCars, şirketin 3. kuruluş yılında atağa geçtiğini açıkladı. 2022’de Türkiye’nin en büyük muayene ve araç yenileme merkezlerini açmaya hazırlanan şirketin toplam yatırım tutarının 200 milyon dolara ulaşacağını belirten Lawrence Merritt, Ankara, İstanbul ve İzmir’deki IRC (Inspection And Reconditioning Center) yatırımlarıyla Türkiye’nin en büyük muayene ve araç yenileme merkezlerini devreye alacakları bilgisini paylaştı.

Çalışan sayısını da 280’den 1000’e çıkaracaklarını aktaran Merritt, ikinci el otomobil piyasası ve ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Merritt şunları söyledi:

TÜRKİYE İKİNCİ EL ARAÇ PAZARINDA AVRUPA’NIN 4’ÜNCÜSÜ KONUMUNDA: İkinci el araç pazarında “anahtar teslim” ve “en güvenilir” işlem platformunu oluşturma hedefiyle yola çıktık. VavaCars olarak Petrol Ofisi iş birliği ve güvencesiyle Türkiye’de bulunmak bizim için oldukça önemli bir avantaj. Türkiye; 50 milyar dolar büyüklüğündeki ikinci el araç pazarıyla Avrupa'da İngiltere, Fransa ve Almanya’nın ardından dördüncü konumda yer alıyor. Türkiye’nin potansiyelini yüksek olarak değerlendiriyor ve gelecek vaat eden bir pazar olarak görüyoruz. Bu nedenlerle 2022’de Türkiye’ye yapacağımız yatırımı artırma kararı aldık. Türkiye’den doğan bir marka olarak büyümemize hız kesmeden devam edeceğiz.

100 BİN METREKARELİK BİR ALANDA YATIRIM YAPACAĞIZ: Ankara, İstanbul ve İzmir’de açılacak yeni merkezler kanalıyla yurt geneline yayılmayı hedefliyoruz. Yeni açılacak merkezlerle ikinci el araç alım-satımında anahtar teslim şeklinde tüm hizmetleri tek elde birleştiriyoruz. Türkiye’de 100 bin metrekarelik bir alanda yapacağımız yatırımla, en büyük muayene ve araç yenileme merkezi olacağız. VavaCars'tan alınacak bir araç, Türkiye'de bir müşteri için olabilecek en iyi ikinci el araç olacak. IRC yatırımlarımızla birlikte 2022’deki toplam yatırım rakamımız 200 milyon doları bulacak. Bu yatırımla daha önce böyle bir tesis bulunmayan Türkiye’de, oyunun kurallarını değiştirerek tüketiciler için çıtayı yükseltmiş olacağız.

SEKTÖRDE EN BÜYÜK YATIRIMA İMZA ATACAĞIZ: Sektörde şimdiye kadar yapılmış en büyük yatırıma imza atacağız. Muayene ve optimize edilmiş üretim hatlarını test ederek; yıkama, kalite kontrol, mekanik servis, çürüme, balans, lastik servisi, boya, gövde, boyasız onarım servisi, kuaför servisi, fotoğraf stüdyosu gibi istasyonları tek çatı altında birleştiriyoruz. Açılacak yeni merkezlerde; satışı yapılan ikinci el araçlar, VavaCars’ın uzman ekibi tarafından tam donanımlı bir servise tâbi tutularak bakımları yapılacak. İkinci el araçlar, kullanıcısına en yüksek standartta ve tamamen yenilenmiş şekilde sunulacak.

DAHA İYİ DENEYİMLER YARATACAĞIZ: Türkiye'de öncüsü olduğumuz bir iş modeliyle hizmet veriyoruz. Müşterilerimize, dijitalleşmenin ve teknolojinin tüm imkanlarından yararlanarak üst düzey bir hizmet sunuyoruz. Tam otomatik fotoğraf teknolojileri, RFID ile araç ve süreç takibi, girdap akımı frenleme teknolojisi kullanılan istasyonlarımızda, test ve yol simülasyon cihazlarımız yapay zeka tabanlı simülasyon teknikleriyle donatılmış durumda. Zaman kazandırıcı, güvenli ve profesyonel hizmetimizin yapısında; yapay zeka ve otomatik öğrenme sistemleri oluşturarak daha iyi ürünler ve deneyimler yaratmayı hedefliyoruz. Örneğin müşterilerimizin araçlarına daha hızlı ve daha objektif bir değerleme sağlamak adına eski analog sistemi, otomatik öğrenme algoritmaları ile değiştirerek ekspertiz sürecini önemli ölçüde kısaltıyoruz. Her zaman inovatif ve hayatı kolaylaştırıcı çözümler sunmaya devam edeceğiz.

AMACIMIZ MÜŞTERİNİN KENDİSİNİ ŞAMPİYON GİBİ HİSSETMESİNİ SAĞLAMAK: Yıllık olarak 50 bin araç alıp satıyoruz. Bunun yarısı İstanbul’da satılıyor. Araç alım satımlarını online olarak yapıyoruz ve lojistik başlı başına çok önemli bir operasyon. Araçları TIR’la teslim ediyoruz. Aracın ulaşım süresini kısaltmak istiyorsa müşteri onu evinden limuzinle alıp aracınızın bulunduğu depoya getiririz. Teslimat sürecinde memnun kalmanızı sağlarız. Müşterinin kendisini şampiyon gibi hissetmesini sağlarız.   

BU İŞİ TÜRKİYE’DE YAPIYORSAK HER YERDE YAPARIZ: İkinci el pazarı 50 milyar dolarlık bir pazar. Türkiye’de de çok rekabetçi bir ortam var. Bu nedenle burada kazandığımız deneyimle gördük ki bu işi Türkiye’de yaparsak dünyanın her yerinde yapabiliriz. Mevcut deneyimimizle Pakistan pazarına da girdik. Afrika ve Ortadoğu pazarlarına da girmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz.  

1000 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ: Türkiye, yaş ortalaması 32 olan, değişimi kucaklamaya ve daha iyi bir yaşam sürdürmeye istekli, genç bir nüfusa sahip. Bunların yanı sıra Türkiye’de müşteri bağlılığını sağlamak için harika bir yetenek havuzu olduğunu düşünüyoruz. VavaCars olarak son teknolojilerin kullanıldığı yatırımımızla sektörde katma değer yaratacağız ve genç istihdama katkı sağlayacağız. Şu anda 280 olan çalışan sayımızı gelecek yıl 1000 kişiye çıkarmayı planlıyoruz.

"ÖNGÖRÜDE BULUNMAK İÇİN YAZI TURA ATMALIYIZ" 

VavaCars'ın CEO’su ve Kurucu Ortağı Lawrence Merritt, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Türkiye'deki kur oynaklığının firmanın yatırımlarını nasıl etkileyeceği sorusu üzerine Merritt, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Büyümek ve hayatta kalmak için Türkiye'de iyi şekilde gelişmek gerekiyor. 2021 yılı için biz çok iyi öngörülerde bulunduk. Piyasadaki daralmayı gördük. Ardından yaşanacak hareketlenme için doğru analizlerde bulunduk. 4. çeyrekte yüzde 20 olarak daralan ikinci el pazarında firmamız kar etti. Ancak her firma aynı değişimi yaşayamadı. Şimdi ise öngörüde bulunabilmek için yazı-tura atmamız lazım. Dolar kurundaki oynaklık nedeniyle öngörüde bulunamıyoruz. Merkez Bankası'nın yarın yapacağı açıklamadan sonra tahminde bulunmak daha kolay olacaktır."  

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.