Yankı Bağcıoğlu:

Yankı Bağcıoğlu: "Teğmenlere Gösterdiğiniz Tepkinin Onda Birini Dahi Gösteremediniz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, ABD ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında imzalanan "İkili Savunma İşbirliği Yol Haritası" anlaşmasıyla ilgili iktidarın tutumunu sert bir dille eleştirdi. Bağcıoğlu, teğmenlerin sözlerine gösterilen tepkinin onda birini dahi bu anlaşmaya karşı gösteremediğini vurguladı.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Bağcıoğlu, açıklamasında şu hususlara yer verdi:

"Teğmenlerimizin 'Mustafa Kemal'in askeriyiz' sözlerine gösterdiğiniz tepkinin onda birini dahi, bölgedeki güvenlik dengelerini sarsacak bu anlaşmaya karşı gösteremediğiniz. GKRY'nin askeri kapasitesinin artırılmasına yönelik adımlar, Türkiye'nin ulusal güvenliğine yani Mavi vatana doğrudan bir tehdittir. "İktidar ve silahşor kalemleri, teğmenlerimizin sözleri nedeniyle bir bardak suda fırtına koparırken, bölgedeki güvenlik dengelerini sarsacak bu anlaşmaya karşı sergilediği tutum en hafif tabiri ile son derece ayıptır. Anlaşmanın getirdiği riskler, yalnızca iki ülke arasındaki ilişkileri değil, aynı zamanda bölgedeki barış ve istikrarı da tehdit etmektedir.

ABD'nin bu tür askeri iş birlikleriyle Güney Kıbrıs'taki varlığını artırması, bölgedeki barış ve istikrarı riske atmaktadır. Türkiye'nin ulusal güvenliği, bu tür gelişmeler karşısında daha kararlı bir duruş sergilemeyi hak etmektedir. İktidarın, bu anlaşmaya karşı en kısık tondan kınama mesajlarıyla geçiştirmesi kabul edilemez. Türkiye'nin çıkarları göz ardı edilmemelidir"


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.