Yoğun Şikâyet Alan Çöp Tesisi Bir Günde Kaldırıldı

Yoğun Şikâyet Alan Çöp Tesisi Bir Günde Kaldırıldı

Esenyurt’ta, önceki dönemlerdenkalan sorunlar tek tek çözüme kavuşuyor. Bu sorunlardan biri de SelahattinEyyubi Mahallesi’nde bulunan çöp toplama alanıydı. Vatandaşlardan gelen yoğuntaleple Esenyurt Belediyesi ekipleri harekete geçti. Şikâyete konu olan alantamamen çöp ve atıktan arındırılarak temizlendi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. Ahmet Özer’in “Temiz, Yeşil ve Ulaşılabilir Esenyurt” mottosu doğrultusundadaha temiz ve hijyenik bir kent için temizlik çalışmaları hızlandırıldı. Sonolarak Selahattin Eyyubi Mahallesi’nde uzun yıllardır kötü koku ve çevrekirliliğine neden olan çöp toplama alanındaki çöpler toplanıldı. Toplananatıklar, sürdürülebilir bir çevre için Seymen Çöp Gazı Enerji Üretim Tesisi’negönderildi. Alanın temizlenmesi ile yıllardır oluşan toprak tahribatının yanısıra çevre kirliliğinin ve kötü koku yayılımının da önüne geçilmiş oldu.

“Çöpler Bir Günde Kaldırıldı”

Belediye Başkanının talimatlarıdoğrultusunda çöplerin bir günde toplandığını belirten Emin Kaya, “Kokudandolayı ofislerimizde duramıyorduk. Alandaki çöpler sürekli hastalığa yolaçıyordu. Bununla alakalı biz şikâyetlerimizi gerekli mercilere ilettik. Şu ankihali gayet muntazam bir şekilde. Belediye Başkanının talimatları doğrultusundaçöpler bir günde kaldırıldı, kum ve kireç serimi yapıldı. Şu anda iş merkeziolarak herhangi bir problemimiz kalmadı. Karşı tarafta zaten spor tesisi devar. Onlar da sağlıklı bir şekilde sporlarını yapabilecekler” dedi.

“Eski Haline Kavuştu”

Alanın temizlenerek eski halinekavuşturulduğunu söyleyen Tuncay Kılıç; “Ben iki seneden beri burada hizmetediyorum. Çok büyük bir sorundu. Arkadaşlarla yemeğe giderken kokudan dolayıneredeyse yemek yiyemiyorduk. İçimiz dışımız, her yerimiz çöp kokuyordu.Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Şu an gayet sakin, temiz. Eski halinekavuştu” diye belirtirken Nebahat Koç ise şunları söyledi: “Öncesinde çokrahatsız oluyorduk. Belediyemizden de memnunuz. İçeride çalıştığımız halde kapıaçıldığında koku bizi rahatsız ediyordu. Bu sorun ortadan kaldırıldığı içinBelediye Başkanımıza teşekkür ederiz.”

s7tgqwanqp3ztcnoe2opfe6y.jpg

gu3iqcu9xe2whyIb0wjg5rko.jpg

wmrh8vdcfklxi5yaznbcrxu0.jpg

xvb9v7jlob6ggy1twnwldIs5.jpg

4wxbvqtgghbu0pejusaionsz.jpg

gzyfahfd5kc36erqmqvl9ywt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.