Yunus Emre Koşusu'nu The Raptor kazandı

Yunus Emre Koşusu'nu The Raptor kazandı

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak düzenlenen yarış, 2000 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2024 yılı Yunus Emre Koşusu'nu, Hüseyin Yıldız'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu The Raptor (Bushranger - Tropical Thunder / Okawango) jokeyi Muhammed Mir Bilgin idaresinde kazandı. Gazanfer Toklu'nun antrene ettiği 4 yaşındaki doru at bu galibiyetiyle yarış hayatındaki 11'inci birinciliğini elde etmiş oldu.

9 safkanın start aldığı yarışta Selim Kaya ile Sellyboy ikinci olurken, Mustafa Çiçek'in bindiği Zorro üçüncü, Mehmet Kaya'yla koşuya katılan Ride The Lightning dördüncü ve Nurettin Şen'in idaresindeki Foudroyant da beşinci oldu.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

Yarışın galibi The Raptor için bitiriş derecesi 2.01.10 olurken, farklar ise 1/2 Boy - 1,5 Boy - Boyun - 1/2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yunus Emre

1238 yılında Eskişehir’de doğduğu rivayet edilen Yunus Emre, Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairidir. Türk tasavvuf edebiyatın da kendine has bir tarzın kurucusu olan Yunus Emre, Ahmed Yesevî ile başlayan tekke şiiri geleneğini özgün bir söyleyişle Anadolu'da yeniden ortaya koymuştur. Yunus Emre, tasavvufla beslenen dizelerinde insanın kendisiyle, nesnelerle ve yaratıcı ile olan ilişkilerini işlemiş, ölüm, doğum, yaşama bağlılık, ilahi adalet, insan sevgisi gibi konuları ele almıştır. 1320 yılında hayatını kaybeden Yunus Emre’yi anısına düzenlenen vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.
 

aw6s5juheo10txndldkwriyg.jpg

gxwksu61tlygds42rwhcpqvv.jpg

Ialr14qdqlofcx5wtpwv68z2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.