Zeydan Karalar Hemşehrilerine Sivrisinekle Topyekun Mücadele Çağrısı Yaptı

Zeydan Karalar Hemşehrilerine Sivrisinekle Topyekun Mücadele Çağrısı Yaptı

Seyhan Nehri, TD8 Drenaj Kanalı ve Ceyhanilçesinde incelemelerde bulunan Başkan Zeydan Karalar, bataklık alanlarınsivrisinek üremesine yol açtığını ve bunun da mücadeleyi zorlaştırdığınısöyleyerek, hemşehrilerinden kentin temiz tutulması konusunda destek istedi.

Başkan Zeydan Karalar, şehirde sivrisinekle mücadelenintopyekun yapılması gerektiğini belirtti ve drenaj kanallarının, derelerin venehir yataklarının temiz tutulması konusunda vatandaşı titiz ve duyarlı olmayaçağırdı.

Adana ve Ceyhan’da çeşitli noktalarda inceleme yapan AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, DSİ tarafından hızlı tren köprüsüinşaatı nedeniyle suyu kesilen ve yer yer bataklığa dönüşen Seyhan Nehri’nde,Ceyhan’da sivrisinek üremesine neden olan bataklık alanlarda ve başka bazı noktalardaincelemelerde bulunarak, halkla birlikte topyekun mücadele edilmesi gerektiğinisöyledi.

Hızlı tren köprüsü inşaatı nedeniyle Seyhan Nehri’neDSİ’nin su veremediğini hatırlatan Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi:“Seyhan Nehri üzerindeki hızlı tren köprüsü inşaatı nedeniyle uzun süredir DSİsu veremiyor. Bu nedenle hem görsel açıdan çok olumsuz bir durum var hem denehir yatağında yer yer bataklık alanlar oluştuğu için sivrisineklerin üretimmerkezi haline geliyor. Ben köprüyü inşa eden firmaya işini bir an öncebitirmesi konusunda ricada bulundum. Seyhan Nehir yatağının yeniden güzelgörünümüne ve sağlıklı haline kavuşmasını diliyorum. Aksi halde devasa bir alan,sinek üretimi için çok uygun halde kalmaya devam edecek.”

Metal Sanayi Sitesi içindeki TD8 Drenaj kanalıyla ilgiliendişelerini de dile getiren Başkan Zeydan Karalar, hemşehrilerine bu kanalıntemiz tutulması konusunda çağrı yaptı. Sivrisinekle mücadelenin topyekun olması gerektiğini bildiren BaşkanZeydan Karalar, daha temiz ve sağlıklı bir Adana için herkesin elini taşınaltına koymasa gerektiğini açıkladı.

Başkan Zeydan Karalar, “Seyhan Nehri ve TD8 Drenaj Kanalı’nda bu konuda sorun var. Durum buolunca sivrisinekle mücadele ederken problem yaşıyoruz ve daha çok paraharcamak zorunda kalıyoruz. Şehirde sinek üretim alanları çoğaldığı sürece işimizzorlaşıyor” diye konuştu.

 

puvjdoa7mIlctibjmns8cgzx.jpg

c7hpg3staj0qkxklwyvdmbr5.jpg

ouql5jtrxp6frnmwcwj7paxl.jpg

vs7p6qz1exlwpIad8xtbjwyf.jpg

gjeacwIbhcfpwe4ovmqgi8xp.jpg

obxxwf6veugclyrtiap8qpu1.jpg

d3hIhkawokplcsq9dr12xfut.jpg

yzhle9pIbmrhdtwokivanlv3.jpg

qchxmpesuba3j4g7ttax9lki.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.